Hlavní obsah

Rossiho odnesli z Aragonu na nosítkách, z nemocnice už ale odešel po svých

Alcaňiz

Na jubilejní 800. závod královské třídy MotoGP nebude její sedminásobný mistr světa Valentino Rossi rád vzpomínat. Nedojel po vážném pádu, ze španělského okruhu Aragon ho odnesli na nosítkách a v nemocnici v Alcaňizu si ho raději chtěli nechat přes noc na pozorování. Jak ale uvedl web crash.net, Rossi sám požádal o propuštění a odešel po svých.

Foto: Albert Gea, Reuters

Motocyklová legenda Valentino Rossi utrpěl otřes mozku, v nemocnici ale přes noc nezůstal.

Článek

Rossi upadl už ve čtvrtém kole při kratičkém vyjetí na mokrý obrubník a po divokém saltu zůstal ležet u bariéry. Okamžitě se ocitl v péči zdravotní služby, později i lékařů mobilní kliniky na okruhu, kteří doporučili i převoz do nemocnice. „Utrpěl silný otřes s podezřením na ztrátu vědomí, proto jsme doporučili tomografické vyšetření hlavy, které ale vyloučilo, že by docházelo ke krvácení do mozku či k jinému neurologickému problému," přiblížil doktor Michele Zasa z mobilní lékařské klinky.

Už při jeho prvotní prohlídce prý bylo patrné, že u Rossiho nedošlo k žádnému viditelnému zranění, i když pád vyhlížel dost hrůzostrašně. Rossi se pak ještě během večera vrátil na okruh a rozhodl se zůstat ve svém karavanu, kde byl pod dohledem lékařů z mobilní kliniky. „Nikdo z lékařského týmu neprojevil žádný větší důvod k obavám. Z neurologického hlediska se plně zotavil a v okamžiku, kdy se i sám cítí dobře, tak jsme přistoupili na takovou variantu," potvrdil Zasa.

Zatímco o Rossiho pečovali lékaři, v Aragonu se dojížděl docela bláznivý závod. Když ke konci začalo znovu pršet, poroučel se na zem i do té doby vedoucí Marc Márquez, jenž promeškal čas, kdy měl přesednout na motocykl s gumami na mokro. Dojel tak až třináctý, jednu příčku před týmovým kolegou Danim Pedrosou, který na pneumatikách na sucho havaroval také.

„Bylo to všechno nebo nic. Ještě nikdy jsem takovou situaci nezažil. Věděl jsem ale, že bych výměnou ztratil hodně času, takže jsem se rozhodl zůstat na trati," uvedl jednadvacetiletý Márquez, který může mít už příště v Motegi jistotu obhajoby titulu.

Reklama