Hlavní obsah

VIDEO: Děsivá havárie bývalého pilota F1. Heidfeld měl štěstí v neštěstí

Peking

Hrůzostrašná nehoda poznamenala závěr premiérového závodu seriálu mistrovství světa formule E v Pekingu. Těsně před cílem najel Nicolas Prost, jenž od startu vedl, do Nicka Heidfelda, který se ho v poslední zatáčce pokusil předjet. Auto bývalého pilota F1 se vzneslo do vzduchu, přetočilo se, vrazilo do bariéry a dopadlo na zem.

Těžká havárie Nicka Heidfelda.

 
Článek

"Jen aby všichni věděli: Daří se mi dobře - tělesně. Mohl jsem vyhrát, takové jsou závody," tweetoval po závodě Heidfeld, jenž z karambolu vyvázl bez zranění. Ze zdemolovaného vozu stáje Venturi, který spoluvlastní hollywoodská hvězda Leonardo d Caprio, vylezl sám a hned se naštvaně pustil do Prosta.

Heidfelda od vážných následků zachránilo, že monoposty ve formuli E musí splňovat stejné standardy jako vozy formule 1. "Mám štěstí, že máme tak bezpečné auto," uvedl pilot, jenž v královské F1 absolvoval 185 závodů.

Z havárie vedoucího dua profitoval Brazilec Lucas di Grassi, jenž úvodní závod šampionátu vyhrál. Druhý díl seriálu je na programu 22. listopadu v Malajsii, desátý finálový závod je naplánován na 2. června 2015 v Londýně.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint