Hlavní obsah

Na Australské rallye se zatím odehrává těsná bitva pěti jezdců

Na Australské rallye se zatím odehrává vyrovnaná bitva pěti jezdců, které od sebe po zhruba 90 měřených kilometrech dělí necelých osm sekund. Na prvních třech příčkách se nicméně v závěru dne usadili favorizovaní jezdci Volkswagenu v pořadí Sébastien Ogier z Francie, Jari-Matti Latvala z Finska a Andreas Mikkelsen z Norska. Německé automobilce přitom stačí o víkendu vybojovat pět bodů, aby získala už v Austrálii titul v hodnocení značek.

Foto: Zdeněk Sluka, Právo

Fin Jari Matti Latvala je zatím na průběžné druhé pozici Australské rallye.

Článek

Krok s volkswageny drží britský jezdec Kris Meeke v citroënu, který ještě po šesti rychlostních zkouškách vedl, ale ve dvou závěrečných supererzetách v délce 1,5 kilometru se propadl na čtvrté místo s mankem 4,1 sekundy na lídra. V kontaktu je při ztrátě 7,9 sekundy i pátý Miko Hirvonen z Finska ve fordu.

Obě superspeciálky vyšly nejlépe mistru světa Ogierovi, který tak ovládl celkem polovinu všech testů v úvodním dnu. Dva nejrychlejší časy zajeli i Latvala, jenž se stejně jako francouzský lídr MS snaží v Austrálii napravit předchozí výpadek z Německa, a Meeke.

V konkurenci pouhých 27 posádek se za vedoucí pěticí drží s odstupem téměř 40 sekund Novozélanďan Hayden Paddon v hyundai. V dalších dvou dnech čeká jezdce vždy po šesti zkouškách. V Austrálii nestartuje český účastník MS Martin Prokop.

Australská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 58:05,8
2. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -0,4
3. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo R) -3,5
4. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -4,1
5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS) -7,9
6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -46,4.

Reklama

Související témata: