Hlavní obsah

Šmicer se zranil, jeho start na šampionátu je vážně ohrožen

SEEFELD

Poraněná pravá noha Vladimíra Šmicra se znovu ozvala a start reprezentačního záložníka na blížícím se mistrovství světa je znovu výrazně ohrožen. Fotbalista se zranil na úterním dopoledním tréninku mužstva v Seefeldu při nácviku střelby, po němž odjel k vyšetření do nemocnice v Innsbrucku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Vladimír Šmicer při tréninku

Článek

Vedení výpravy zatím nechce spekulovat, zda Šmicer na šampionát pojede, ale jeho vyhlídky nejsou příliš optimistické.

Šmicer si přivodil zranění při úterním dopoledním tréninku, kdy se poprvé po delší době pořádně opřel do míče. K odpolední přípravě už nenastoupil a místo toho zamířil s lékařem výpravy Jiřím Fouskem na speciální vyšetření magnetickou rezonancí do Innsbrucku. "V noze ho prý při nácviku střelby píchlo," řekl novinářům mluvčí týmu Lukáš Tuček.

Ve svalu je hematom

Fousek se připojil k týmu ještě během odpolední přípravy, ovšem po příjezdu bylo z jeho výrazu patrné, že neveze dobré zprávy. "Vyšetření ukázalo, že má hematom ve svalu. Ani ho to příliš nebolí, ale je to komplikace předchozí léčby," řekl reprezentační lékař. Šmicrovi nasadí znovu podpůrnou léčbu. "Laser, drenáže, speciální bandáže, vyzkoušíme všechno možné. Ale na trávníku ho do konce soustředění neuvidíte," řekl novinářům s tím, že další prognózy bude možné oznámit až za týden.

Fousek současně odhadl, že Šmicer podle všeho už nestačí naskočit ani do jediného přípravného utkání před turnajem. "To se zdá být nereálné," míní doktor.

Trenér Karel Brückner se po tréninku chmuřil, zpráva o důležitém hráči mu udělala starosti. "Počítali jsme s tím, že se to může stát a náhradu máme připravenu. Ovšem každý ví, jak je Vláďa pro naši hru důležitý," prohlásil kouč. Nechtěl zatím spekulovat, kdy padne definitivní rozhodnutí, zda Šmicer poletí do Německa, nebo zůstane doma. "Máme čas do 11. června, ale určitě to rozhodneme ještě před odjezdem na turnaj," uvedl Brückner.

Sionko náhradníkem

V případě zranění může trenér udělat dodatečnou změnu v nominaci ještě 24 hodin před prvním zápasem týmu na šampionátu. Ten sehrají Češi 12. června proti USA. Do dějiště mužstvo cestuje 7. června, na vyléčení tak má Šmicer už pouhé dva týdny.

Účastník ME 1996, 2000 a 2004 má s podkolenní šlachou na pravé noze problémy už od února a od té doby nehrál ani jeden zápas. I v trénincích se zatím věnoval jen speciálním cvikům a dnes poprvé zkusil společnou přípravu s mužstvem. Brückner už dříve jako náhradníka jmenoval Libora Sionka a čerstvá posila Glasgow Rangers se ve středu v Seefeldu podle plánu připojí k týmu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články