Hlavní obsah

Holm se těší na duel s Olssonem

STOCKHOLM

Na duely ve výškařském sektoru se svým krajanem Christianem Olssonem se před novou atletickou sezónou těší držitel olympijského zlata z Atén Švéd Stefan Holm. Olsson, který je primárně doma mezi trojskokany, se totiž hodlá v příštím ukázat i mezi výškaři. Proč taky ne, vždyť olympijský vítěz a mistr světa i Evropy má osobní rekord 228 cm.

Foto: www.letsrun.com

Švédský výškař Stefan Holm

Článek

Poté, co Olsson vyhrál vlastně vše, co se dalo, ale hledá novou motivaci. "Má všechno, co se dá v atletice získat, a je mu teprve 24 let. Určitě to je pro něj nová výzva. Já jsem v jeho letech nevyhrál vůbec nic," vyjádřil se Holm uznale o svém budoucím soupeři.

Připustil, že cítí trochu tlak. "Pakliže bude skákat přes 230 centimetrů, může se stát, že mě porazí," prohlásil výškař. "Ale samozřejmě nemůže čekat, že mu to usnadním," ujistil vzápětí.

Mezi světové výškaře, k nimž fenomén pod vysokou laťkou chová rozhodně velký respekt, je také český bronzový aténský medailista Jaroslav Bába.

"Vedle Báby budou v dalším roce velkými soupeři také Rybakov a Freitag," jmenoval ruského a jihoafrického výškaře. "Takže mě neuspokojí, pokud budu já sedmý a Christian osmý. Každopádně to ale bude zajímavé a já se moc těším," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články