Hlavní obsah

Do komise sportovců IAAF chtěli atleti nejvíc výškaře Holma

ÓSAKA

Švédský výškař Stefan Holm a japonský kladivář Kodži Murofuši obdrželi nejvíc hlasů při volbě nové komise sportovců při atletické federaci IAAF. Z osmnácti kandidátů vybrali účastníci 11. mistrovství světa v Ósace dvanáctku svých zástupců, z nichž šest nejžádanějších čeká čtyřleté funkční období a druhou polovinu dvouleté.

Foto: www.letsrun.com

Švédský výškař Stefan Holm obdržel nejvíc hlasů při volbě nové komise sportovců při atletické federaci IAAF.

Článek

Vedle Holma, pro kterého se vyjádřilo 929 kolegů, a Murofušiho (913) budou až do roku 2011 v komisi tyčkařská mistryně světa Jelena Isinbajevová z Ruska, jamajský čtvrtkař Davian Clarke, britská vytrvalkyně Paula Radcliffeová a keňský běžec Benjamin Limo.

Dva roky budou ve funkci dánská oštěpařka Christina Scherwinová, koulař Manuel Martínez ze Španělska, novozélandská diskařka Beatrica Faumuinaová, americký vicemistr světa ve vrhu koulí Adam Nelson, nizozemská maratonkyně Lornah Kiplagatová a francouzský tyčkař Romain Mesnil.

O složení komise rozhodlo 1089 platných hlasů, podmínkou kandidatury byla účast alespoň na jednom z posledních dvou světových šampionátů. V pravomoci IAAF je rozšířit orgán o dalších šest členů a jmenovat předsedu.

Reklama