Hlavní obsah

Tyčkařka Ptáčníková a oštěpař Veselý mají mírnější limit pro MS

SUŠICE
Aktualizováno

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková a oštěpař Vítězslav Veselý splnili na mítinku v Sušici mírnější kritéria pro start na mistrovství světa v Berlíně. Ptáčníková v úterý skočila 435 cm, Veselý přehodil o 35 centimetrů hranici 80 metrů. Oběma však tento výkon ke startu na MS nemusí stačit, neboť s limitem B smí na šampionát pouze jeden atlet.

Článek

Zatímco mezi oštěpaři není moc adeptů na překonání hranice 80 metrů Ptáčníková se nejspíš bude muset zlepšit. Na MS totiž smějí pouze tři atleti v jedné disciplíně a jen jeden s limitem B bez ohledu na počet závodníků, kteří splní přísnější kritérium. "Věřím, že to skočím," řekla tyčkařka k výkonu 445 cm.

Do tyčkařského sektoru se po mateřské dovolené vrací Pavla Rybová, za svobodna Hamáčková, skákat bude po zranění kolena také vicemistryně světa Kateřina Baďurová. Pokud by obě splnily limit A, mohla by Ptáčníková odjet do Berlína i se splněným mírnějším kritériem. Pokud bude více tyčkařek s limitem B, rozhoduje lepší výkon a v případě rovnosti pořadí na mistrovství České republiky.

Přísnější limit v oštěpu je 81 metrů, Veselému tak chybělo pouze 65 cm. Svěřenec Jana Železného si vytvořil druhý nejlepší výsledek kariéry. Loni se hodem 81,20 metru senzačně probojoval do finále olympijských her v Pekingu.

Reklama

Související témata: