Hlavní obsah

Ostrava kandiduje na pořádání atletického Kontinentálního poháru

Ostrava

Ostrava byla přijata jako kandidátské město na uspořádání atletického Kontinentálního poháru v roce 2018. V prestižní soutěži, dříve konané pod názvem Světový pohár, se utkávají výběry jednotlivých kontinentů a po schválení kandidatur mezinárodní atletickou federací IAAF je jediným ostravským soupeřem v boji o pořadatelství polská Bydhošť.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Je to pro nás s ohledem na technické a kapacitní možnosti ten největší závod, který můžeme uspořádat," uvedl výkonný ředitel SSK Vítkovice Oldřich Zvolánek. "Jsme si vědomi, že Bydhošť je silný kandidát se zkušenostmi z mistrovství světa v krosu nebo mistrovství světa juniorů, ale my máme za sebou podobné závody," poukázal na MS do 17 let a ME do 23 let. Orgnizačně závod zajistí tým pořádající každoroční Zlatou tretru. "Kontinentální pohár by mohl být vyvrcholením pro současnou generaci organizátorů," řekl.

Vítkovičtí pořadatelé pomýšlejí i na další evropské a světové akce, už se neúspěšně ucházeli o mistrovství Evropy družstev pro letošní rok. Tuto týmovou soutěž teď chtějí uspořádat v roce 2017. O rok dříve se ME družstev nebude konat kvůli OH a v roce 2015 se už v České republice jedna významná atletická akce uskuteční, a sice pražské halové mistrovství Evropy. V Ostravě by mohlo být také první mistrovství Evropy atletů do 17 let v roce 2016.

IAAF také oznámila, že oficiálními kandidáty na uspořádání atletického mistrovství světa v roce 2019 jsou města Dauhá, Barcelona a Eugene v USA. Rozhodnout by se mělo na kongresu IAAF na podzim letošního roku. MS v roce 2015 bude v Pekingu, o dva roky později bude dějištěm další olympijský stadión v Londýně.

Reklama

Související témata: