Hlavní obsah

Změna kouče udělala divy. Teď už mladičká výškařka Hrubá pokukuje po dvou metrech

Michal OsobaPrávo

Začala s jízdou na kole, přes plavání se dostala k triatlonu, než zakotvila u atletiky. Jednotlivé disciplíny si postupně oťukala při vícebojích, pak Michaela Hrubá našla zálibu ve výšce. „Ta mi šla nejlíp. Třeba cyklistika je hodně na vytrvalost a ta mi moc nesedí,“ usmívá se teprve 16letá juniorská vicemistryně světa z Eugene.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Výškařka Michaela Hrubá po návratu z mistrovství světa juniorů v americkém Eugene.

Článek

Brzy mezi vrstevnicemi vládla, ale její letošní progres je nevídaný. Když vloni zdolala 178 cm, byla spokojená, v Eugene tuto výšku zvolila jako základní! Pak vystoupala až k 191 cm, čímž vyrovnala český juniorský rekord, byť do této kategorie bude patřit ještě dva roky.

Gratulace od Kašpárkové

„To letošní zlepšení je velké. Ale změnila jsem trenéra a začala se specializovat na výšku. Děláme víc odrazů a technika se mi hodně zlepšila," vděčí kouči Ctiboru Nezdařilovi, který objevil i teď už spoludržitelku juniorského rekordu Šárku Kašpárkovou. „Přišla mi od ní gratulace, občas za námi chodí na tréninky," těší Hrubou přízeň bývalé úspěšné trojskokanky.

Teď už studentka brněnského gymnázia, kde ji čeká druhý ročník, pomalu pomýšlí i na hranici světové extratřídy dvou metrů. „Všichni se mě ptají, kdy padne. Někdy snad jo, ale zbývajících devět centimetrů bude ještě hodně práce," tuší Hrubá.

Reklama