Hlavní obsah

Bolt způsobil skandál na Hrách Commonwealthu. Stojí za ho..., měl říct

V Glasgow se setkal s královskou rodinou, rozdával úsměvy do objektivů. Pak měl ale vyslovit něco, co se hluboce dotklo celého Skotska. Usain Bolt prý komentoval probíhající Hry Commonwealthu nevybíravým způsobem a podle ostrovních médií měl prohlásit, že olympiáda v Londýně byla „daleko lepší". Sám Bolt označil informace za výmysly novinářů.

Foto: Pool, Reuters

Princ William, vévodkyně z Cambridge Kate a sprinter Usain Bolt během her Commonwealthu.

Článek

Údajné Boltovy výroky přinesl deník The Times a zprávu během středečního rána rychle převzala další britská média. „Jako by do Skotska udeřil blesk, když Usain řekl, že Hry ‚stojí dost za ho...'," píší Timesy s příměrem, že Boltův jazyk je ještě ostřejší než hřeby u jeho treter.

Fenomén současné atletiky se měl negativně vyjádřit o sportovním svátku britského společenství po úterním setkání s princem Williamem, jeho manželkou Kate a princem Harrym, když čekal v dešti na odvoz. „Žádná velká legrace ve Skotsku," měl rovněž prohlásit.

Zatímco celé Skotsko se nyní cítí uraženo, pobouřený je i sám Bolt. „Probudím se a vidím tenhle nesmysl. Novináři, nevytvářejte prosím lži jen proto, abyste měli titulek," vzkázal prostřednictvím svého twitterového účtu. Informace dementoval i Boltův manažer Ricky Simms, který je označil za naprosté nesmysly. "Atmosféra na stadiónech i v jejich okolí je naprosto fantastická a já netuším, odkud se ty citace vzaly," uvedl pro BBC.

Bolt se v Glasgow chystá startovat ve víkendové štafetě na 4x100 metrů a britští fanoušci na sociálních sítích plánují, že dají světovému rekordmanovi jeho údajné výroky pěkně „sežrat". Věc pak začali řešit i sami organizátoři. „Měli bychom zjistit, zda to Usain Bolt skutečně řekl a co vlastně řekl. Mně osobně přijde, že si sportovci Hry užívají. Byla jsem ve vesnici, kde panovala skvělá atmosféra," komentovala situaci pro BBC Shona Robisonová, která je v organizačním výboru jako zástupkyně skotské vlády.

Reklama