Hlavní obsah

VIDEO: Plány medailistů Špotákové a spol. po vrcholu? Kolo i boj o diamanty

Praha
Aktualizováno

Letos máme splněno, může si říct kvarteto atletických medailistů z mistrovství Evropy, které dnes odpoledne přiletělo z Curychu do Prahy. Vrchol sezóny je za nimi, ale sezóna zdaleka nekončí. Co ještě čeká nejúspěšnější reprezentanty?

Úspěšní čeští atleti se vrátili z mistrovství Evropy v Curychu.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zlatá Barbora Špotáková a stříbrný oštěpař Vítězslav Veselý si v Curychu vybojovali jeden atraktivní závod navíc. V polovině září pojedou do marockého Marakéše reprezentovat Evropu na Kontinentální pohár. Nominaci si vysloužili v každé disciplíně dva nejlepší s tím, že nesmí být z jedné země. Veselý by tak měl právo startu, i kdyby zůstal za trojicí Finů.

„Vždycky si říkáme, že trénujeme sedm měsíců, pak jdeme osm závodů a je po sezóně. Takže když se mi to podaří kvalitními závody prodloužit sezónu do půlky září, jen fajn," říkal Veselý, jenž do severní Afriky vyrazí se zlatým Finem Ruuskanenem. Právo startu využije i Špotáková, byť před čtyřmi lety při premiéře akce ve Splitu nestartovala kvůli bolesti lokte.

Pro oba je ale důležitější boj o vítězství v Diamantové lize. Špotáková ji vede s dvoubodovým náskokem, Veselý se o první místo dělí. „Chtěla bych ji vyhrát, ale budu brát ten závěr sezóny volněji," říká Špotáková. „Natrénováno mám, hodně jsme makali, tak formu nechám doznít. Ale klidně můžu ještě hodit daleko, když chytnu dobré podmínky, to je má motivace," říká. Oštěpaři pokračuji ve čtvrtek ve Stockholmu, ženy v neděli v Birminghamu.

Drahotová přesedlá na kolo

Do Stockholmu vyrazí prodat formu i tyčkař Jan Kudlička, příští úterý bude hvězdou exhibice v rodné Opavě. Následovat bude mítink ISTAF v Berlíně a finále Diamantové ligy v Bruselu.

Odlišné plány má jen chodkyně Anežka Drahotová. Jednak proto, že její disciplína není standardní součástí mítinku a také proto, že teď přesedlá na kolo. Koncem září pojede na mistrovství světa ve španělské Ponferradě. „Chtěla bych jet časovku i silniční závod," plánuje.

Předtím si ještě opět po roce střihne náročný dvojboj: 6. září večerní Grand Prix v ulicích Prahy, 7. září mistrovství republiky družstev v Kolíně. A to ještě s trenérem Pitákem zvažuje start na mistrovství světa v běhu do vrchu o týden později v Itálii.

Reklama