Hlavní obsah

Na stupních! Soukalová s Moravcem nestačili v exhibici na stadiónu Schalke jen na Francouze

Čeští biatlonisté se poprvé prosadili na stupně vítězů v tradiční povánoční exhibici smíšených dvojic v Gelsenkirchenu. Na stadiónu fotbalistů Schalke a v jeho blízkém okolí dnes Gabriela Soukalová s Ondřejem Moravcem dojeli druzí a vylepšili své loňské čtvrté místo. Premiérově vyhráli Francouzi Marie Dorinová-Habertová s Martinem Fourcadem.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Gabriela Soukalová.

Článek

Exhibici před zraky 40 tisíc diváků zahájil závod s hromadným startem a v jeho polovině se český pár objevil v čele. Jenže Soukalová při své poslední střelbě vestoje třikrát minula, což znamenalo pokles na sedmé místo z deseti dvojic startujících na pozvání pořadatelů, kteří mezi účastníky rozdělili 156 tisíc eur (4,2 miliónu korun).

Po krátké pauze se jela stíhačka, česká dvojice střílela přesně a pomalu stoupala výsledkovou listinou. Soukalová tentokrát poslední stojku zvládla a ztrácela sedm sekund na vedoucí Dorinovou-Habertovou.

Moravec pak stíhal Fourcada, ale první muž Světového poháru si výhru uniknout nenechal a závod dojel exhibičně - po střelbě zvedl pěst a před projetím cíle si "střihl" i trestné kolo. Moravec sice musel po stojce na jedno trestné kolo, ale druhé místo bezpečně uhájil před německou dvojicí Vanessa Hinzová, Simon Schempp.

Biatlonový Světový pohár po vánoční pauze pokračuje od 8. do 10. ledna v Ruhpoldingu, který nahradil Oberhof.

Biatlonová exhibice World Team Challenge v Gelsenkirchenu (Německo):
1. Dorinová-Habertová, M. Fourcade (Fr.) 33:57,6
2. Soukalová, Moravec (ČR) -12,6
3. Hinzová, Schempp (Něm.) -22,2.

Reklama

Související témata: