Hlavní obsah

Elitní tým ČS MTB končí, bikeři Huříková a Spěšný hledají angažmá

PRAHA

Po patnácti letech, kdy se tým Česká spořitelna MTB vypracoval na nejlepší českou stáj horských kol, ze startovních a výsledkových listin velkých závodů zmizí. Nové angažmá si tak musejí hledat i domácí ženská jednička Tereza Huříková (44. ve světovém žebříčku) a Milan Spešný, jemuž patří 28. místo.

Článek

Hlavní partner Česká spořitelna ukončil podporu profesionálního týmu a hodlá financovat pouze výchovu nových závodníků. Stáj pod vedením manažera a trenéra Jiřího Lutovského se zaměří pouze na domácí závody, starty v zahraničí včetně Světových pohárů již nebudou prioritou.

"Hodně mě to zaskočilo, měl jsem plány poprat se o nominaci na olympijské hry v Londýně a dosud jsem k tomu měl skvělé zázemí. Přišlo to z ničeho nic, ale pokouším se sehnat odpovídající angažmá," řekl ČTK Spěšný. "Nechci jen jezdit závody seriálu Kolo pro život či podobné akce, ale chci zůstat na stejné úrovni jako dosud. To znamená startovat ve Světovém poháru, jet na mistrovství světa a Evropy. Něco se rýsuje, vypadá to slibně, ale nerad bych to zakřikl," uvedl Spěšný.

Huříková se poohlíží po angažmá v zahraničí. "Jednám s jedním španělským týmem, ale nebudu říkat podrobnosti, protože to ještě není jisté", uvedla pro server peloton.cz bývalá juniorská mistryně světa.

Reklama