Hlavní obsah

Biker Kulhavý nakonec pojede závod Cape Epic. Za zesnulého kamaráda Burryho

Praha

Biker Jaroslav Kulhavý mění svoje plány v úvodu nové sezóny. V březnu pojede prestižní etapový závod horských kol Cape Epic v Jihoafrické republice ve dvojici se Švýcarem Christophem Sauserem, ač s tímto startem původně nepočítal. Za tragicky zesnulého parťáka Burryho Standera, který před týdnem zahynul při srážce s taxíkem při tréninku.

Foto: Sport.cz

Jihoafričan Burry Stander před českým bikerem Jaroslavem Kulhavým.

Článek

„Když mi Christoph Sauser, velký Burryho kamarád a zároveň jeho partner na Cape Epic, poslal v minulých dnech zprávu Pojeďme vyhrát Cape Epic!, nešlo to odmítnout,“ řekl vítěz olympijského cross country z Londýna na svém webu. „Je veliká výzva zkusit největší bikový etapák pro Burryho vyhrát,“ dodal jezdec stáje Specialized Racing, v níž působil i Jihoafričan Stander.

Desátý ročník Cape Epic se koná od 17. do 24. března čeká osm etap s celkovou délkou 698 kilometrů a převýšením přes 15 tisíc metrů. Kromě Kulhavého budou z Čechů startovat i bronzový medailista z loňského MS v maratónu Kristián Hynek (Elettroveneta Corratec) a pátý z MS Jiří Novák (Superior Brentjens).

Reklama

Související témata: