Hlavní obsah

Armstrong nakonec alespoň dočasně odvrátil arbitráž o 12 miliónů

Bývalému americkému cyklistovi Lanci Armstrongovi se podařilo alespoň dočasně přerušit arbitrážní řízení, ve kterém se má rozhodnout, zda bude muset pojišťovací společnosti SCA Promotions vrátit bonusy ve výši 12 miliónů dolarů. Uspěl totiž s odvoláním proti rozhodnutí z minulého týdne.

Foto: Oakley

Američan Lance Armstrong ještě v dobách, kdy jezdíval ve žlutém dresu.

Článek

Pojišťovací společnost před rokem Armstronga zažalovala po jeho přiznání k dlouholetému dopingu. Od dvaačtyřicetiletého Američana chce vrátit 12 miliónů dolarů, které mu vyplatila za tři vítězství na Tour de France. Podle právních zástupců slavného cyklisty ale původní dohodu kvůli jejímu znění nelze zpochybňovat.

Před týdnem soud původně Armstrongovu snahu zastavit arbitráž zamítl s tím, že o nárocích SCA se bude jednat 17. března a Armstrong se tento čtvrtek podrobí výslechu pod přísahou. Odvolací tribunál však nařídil nečinit v řízení žádné úkony přinejmenším do té doby, než dojde k vypracování soudní analýzy.

SCA vedla s Armstrongem spor už v roce 2004, když mu odmítala vyplatit pět milionů dolarů za jeho rekordní šestý triumf na Tour. Zástupci společnosti tehdy po vydání knihy "L.A. Přísně tajné - Tajemství Lance Armstronga" pojali podezření, že slavný cyklista dopuje. Američan však tehdy trval na své nevině a v roce 2006 získal od společnosti 7,5 miliónu dolarů.

Armstrong vyhrál Tour de France celkem sedmkrát, ale kvůli dopingu o všechny triumfy přišel a dostal doživotní zákaz startů.

Reklama