Hlavní obsah

Kulhavému se před MS kvůli alergii hůř dýchá. Může se stát, že nedojedu, připouští

Michal OsobaPrávo

V pondělí odletěl na mistrovství světa do norského Hafjellu a jeho rozpoložení bylo mírně rozpačité. Olympijský vítěz v cross country na horských kolech Jaroslav Kulhavý poslední závod Světového poháru ve Francii nedokončil, a tak příliš netuší, co od sebe v sobotu čekat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Kulhavý během závodu horských kol Pražské schody.

Článek

Stačil vám týden od posledního závodu, abyste se vrátil do formy?

Hledali jsme příčiny, proč se poslední dva týdny potýkám s problémy a zatím to ukazuje na nějakou alergii, bakterii na dýchacích cestách. Ještě nemáme přesné výsledky, spíš jsem chtěl zjistit, jestli nejde o nějaký vážnější problém a má cenu na mistrovství světa cestovat. Další testy proběhnou po návratu. Samozřejmě závodit můžu, není to tak, že bych neotočil nohama, ale ten problém mě omezuje bohužel v těch největších intenzitách, kdy se mi blbě dýchá. Snad ještě něco do konce týdne spravíme.

Jaký výsledek by vás tedy v Norsku uspokojil?

V hlavě je medaile, ale může se stát i to, že závod nedojedu. Teď bych bral první desítku, ale směrem do dalších let chci zase vyhrávat, proto ten sport dělám.

Jaký vliv má průběh letošní sezóny na jednání o nové smlouvě? Ta stávající v týmu Specialized vám teď končí...

I když se mi letos povedly maratóny (stříbro na ME, zlato na MS – pozn. red.), mou hlavní náplní je cross country a tam jsem se do toho úplně nedostal. Nejradši bych na letošek zapomněl a už se chystal na další sezónu. Co se týče smlouvy, mám dvě nabídky, jedna by měla dopadnout. Na kole mě ještě uvidíte, to je jediná jistota, na detaily si musíme počkat.

Reklama

Související témata: