Hlavní obsah

Časovky na MS v silniční cyklistice se zúčastní i Vakoč

Praha

Česká výprava bude mít v časovce mužů na mistrovství světa v silniční cyklistice ve španělské Ponferradě dva zástupce. V závodě na 47 kilometrů dlouhé trati, který se pojede ve středu 24. září, se spolu s původně ohlášeným specialistou na boj s chronometrem Janem Bártou představí i talentovaný Petr Vakoč.

Foto: Twitter

Český cyklista Petr Vakoč.

Článek

Dvaadvacetiletý závodník přední stáje Omega Pharma-Quick Step měl jet pouze silniční závod, jímž celý šampionát v neděli 28. září vyvrcholí. Podle informací svazového webu ale naskočí i do časovky.

"Silniční komise Českého svazu cyklistiky schválila v sobotu po závodě Tour Bohemia Vakočovu dodatečnou nominaci do časovky. Je vicemistrem republiky a určitě si to zaslouží. Navíc má teď fantastickou formu, což dokázal na závodech v Kanadě," uvedl reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Vakoč v posledních dnech absolvoval závody v Québecu a Montrealu. Po 32. příčce skončil následně třináctý. Věřil ale, že ze spurtů vytěží ještě o něco více. "Vím však, že nejsem na sprinterské dojezdy úplně expert. Přesto mám ze závodů i z formy dobrý pocit," pochvaloval si Vakoč.

Boje o světové medaile začnou ve Španělsku v neděli časovkami družstev.

Reklama

Související témata: