Hlavní obsah

Sáblíková se před časovkou mistrovství světa přecpe

Ponferrada

V zimě vyválčila na olympijských hrách v Soči na rychlobruslařském oválu zlato a stříbro. Dnes ve španělské Ponferradě bude Martina Sáblíková při časovce na cyklistickém mistrovství světa spokojená s umístěním mezi elitní desítkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Martina Sáblíková

Článek

„Formu mám, ale pořádně nevím, co očekávat. Nesnáším déšť a má pršet. Navíc se jede skoro pořád po rovině bez zatáček a na plný kotel. Rozhodně bych přivítala trať s větším kopcem," přemítala v městečku Bembibre, 20 kilometrů od Ponferrady, před posledním tréninkem.

Trasu časovky si čtyřikrát projela na kole, několikrát ji studovala také z útrob vozu. „Hlavně se nesmím uvařit hned na začátku. Po domluvě s trenérem se rozhodnu, jestli zvolím jízdu podle pocitu či na sporttester," uvedla v rozhovoru pro Supercycling. cz.

„Na časovkářském speciálu jsem letos najela asi sedm set padesát kilometrů, což je proti minulosti výrazný posun. Pokud bych se prodrala mezi deset nejlepších, šlo by o velký úspěch," říkala sedmadvacetiletá závodnice, která byla na mistrovství světa před dvěma lety v časovce devátá. „V tréninku jsem odvedla spoustu práce, chci všechno prodat," uvedla Sáblíková a plánovala program na poslední hodiny před závodem. „Hlavní je se večer pořádně najíst, doslova se přecpat. Nesnáším, když jdu před závodem spát hladová," smála se.

Reklama