Hlavní obsah

Kreuziger se vrací do pelotonu, čeká ho start v Itálii

Cyklista Roman Kreuziger se devět dnů po osvobozujícím verdiktu Rozhodčí komise Českého olympijského výboru vrátí do pelotonu. Osmadvacetiletý jezdec stáje Tinkoff-Saxo se dnes postaví na start 95. ročníku závodu z Milána do Turína.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Cyklista Roman Kreuziger.

Článek

Kreuzigerovi 2. srpna zastavila Mezinárodní cyklistická unie (UCI) činnost kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu. V září případ řešila Rozhodčí komise ČOV, podle níž se cyklista porušení antidopingových pravidel nedopustil. UCI se nyní může odvolat k mezinárodní sportovní arbitráži CAS v Lausanne.

"Mám natrénovaný určitý standard. Ale nemohu očekávat, že po tak dlouhé pauze budu závodit s nejlepšími. I vzhledem k té další (sezóně) by však bylo důležité si pár závodů objet a trochu zase naskočit do závodního rytmu, abych měl na konci roku v nohách určité množství ostrých kilometrů," řekl Kreuziger novinářům po zářijovém verdiktu ČOV.

V Itálii bude pomáhat Albertu Contadorovi, který závod na 193,5 kilometru vyhrál předloni. "Jsme šťastní, že máme Romana zpátky v týmu, protože je to jezdec, který si zaslouží závodit. Není pochyb o tom, že s ním bude náš tým silnější, jeho přítomnost je pro nás motivací navíc," prohlásil sportovní ředitel stáje Fabrizio Guidi na týmovém webu.

Reklama

Související témata: