Hlavní obsah

Biker Vastl získal kontrakt v předním týmu Bianchi

Praha

Talentovaný biker Jan Vastl udělal další významný krok na vzestupu své kariéry. Teprve osmnáctiletý závodník, který se v září na mistrovství světa v norském Hafjellu blýskl v disciplíně cross country čtvrtým místem v kategorii do 23 let, podepsal dvouletý kontrakt s mezinárodním týmem Bianchi.

Foto: Foto: Ivana Roháčková

Jan Vastl bude jezdit v týmu Bianchi.

Článek

"Nabídek bylo víc, ale Bianchi bylo pro Honzu nakonec jasnou volbou. Je to určitě dobré pro jeho růst, před deseti dny podepsal v Itálii smlouvu," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze Zdeněk Löffelmann z pořádající agentury 69 Marketing. Z týmu vzešli velikáni horských kol jako Francouz Julien Absalon nebo José Antonio Hermida ze Španělska. "Říkali, že ho sledují už delší dobu, jednání probíhala asi dva měsíce," přiblížil Löffelmann, bývalý šéf Specialized pro východní Evropu.

Nové angažmá je pro Vastla odměnou za povedenou sezonu, jejíž začátek mu přitom ztížily problémy s kolenem. Ty však odezněly. "A výsledky byly letos nad očekávání. Čtvrté místo na mistrovství světa super. Byl to můj sen a cíl dostat se ven do profesionálního týmu a šlo to celkem rychle," pochvaloval si Vastl. Podmínky smlouvy označil za perfektní. "Výhoda je, že objedu všechny závody Světového poháru, budu mít kolem sebe více lidí. O všechno bude postaráno, já se budu soustředit jen na závody," pochvaloval si Vastl.

Velkým zážitkem pro něho byl už podpis smlouvy, který absolvoval společně s prezidentem týmu, jímž je slavný Felice Gimondi, silniční mistr světa a vítěz Gira, Tour i Vuelty.

"Byla to dlouhá cesta do Itálie, ale ve fabrice to bylo skvělý, všichni moc přátelský, taková velká rodina. Nejvíc mě nadchnul starší týpek, který mi nastavoval posed," přiblížil s úsměvem Vastl. "Žádný sofistikovaný měření, skoro od oka. A je vyhlášenej, Hermida má od něj naměřený posed už deset let," prozradil Vastl.

Cílem v nadcházející sezoně je pro něho medaile z mistrovství Evropy a světa. Dlouhodobou metu pak pro sušického rodáka představuje olympiáda v Riu. Vůbec poprvé by se měl Vastl v novém dresu představit v dubnu na závodě italského poháru.

Reklama