Hlavní obsah

Hvězdný World Challenge začíná. Ovládne ho Tiger?

Co jméno, to hvězda. Turnaj Northwestern Mutual World Challenge, který startuje ve čtvrtek, trochu připomíná výběr nejohmatanějších stránek z golfové encyklopedie Kdo je kdo. Tiger Woods na závěr roku znovu pozval do Kalifornie osmnáct špičkových profesionálů, kteří patří k elitě světového žebříčku. Všichni pozvaní se vejdou do první třicítky a exhibiční podnik tak nabídne opravdovou třešničku na dortu končícího roku nabitého golfem.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Turnaj se naposledy hraje v kalifornském Sherwood Country Clubu, pro příští ročník už pořadatel Tiger Woods oznámil přesun na Floridu do Isleworthu.

Tiger se chce po patnácti letech rozloučit s hřištěm vítězně. Nebyla by to ostatně pro něj žádná novinka, svůj vlastní turnaj už ovládl pětkrát. Navíc jako světová jednička patří i k nejžhavějším favoritům tohoto ročníku. Také bookmakeři věří, že se mu tento týden podaří sesadit z trůnu Graema McDowella. Ten loni podruhé ovládl setkání nejlepších golfistů světa a je tak po Woodsovi druhý nejúspěšnější v historii turnaje. Navíc skončil také jednou druhý a jistě nedá svou kůži lacino.

Na cestu do Kalifornie si navíc přibalil velkou dávku sebevědomí také Rory McIlroy. Dlouho se plácal v nevydařené sezóně, v závěru roku to ale začalo vypadat nadějně. Zlepšení formy potvrdil McDowellův krajan ze Severního Irska vítězstvím na Australian Open, kde udolal i nabuzeného miláčka domácího publika Adama Scotta, jenž chtěl zkompletovat australský hattrick (tamní Masters, PGA a Open).

Nejsilnější pole účastníků

"Od konce září se cítím psychicky lépe. Vítězství mě hodně potěšilo a cítím, že věci začínají fungovat tak, jak bych si přál," řekl McIlroy po australském triumfu a znělo to jako varování především těm, kteří ho začali po letošku odepisovat.

Koneckonců i Tiger Woods cítí, že letos je sestava hráčů pro jeho turnaj opravdu výjimečná. "Je to asi to nejsilnější pole účastníků, které jsme mohli dát dohromady a které jsme tu kdy měli. Bude to skvělý týden, každý si sem jede užít turnaj naplno. Moc se na to těším," podotkl Tiger.

Mezi těmi, kteří se nemohou dočkat rány z prvního odpaliště, je jistě i Jordan Spieth, který prožil snový rok. Na jeho začátku plánoval starty na Web.com Tour, ale bleskově získal dostatek peněz, aby mu karta na PGA Tour mohla říkat pane, navíc pak dokonce ovládl turnaj John Deere Classic. Spieth nahradil zraněného Brandta Snedekera.

"Jsem nadšený. Samozřejmě přeji Brandtovi, aby byl co nejdříve zdravý. Je to už podruhé, co mi umožnil někde startovat. Poprvé to bylo v roce 2012 na US Open v Olympic Clubu. Takže mu asi dlužím nějaký vánoční dárek," pousmál se Spieth.

Turnaj můžete sledovat na obrazovkách Golf Channelu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články