Hlavní obsah

Woodsův turnaj vede po prvním kole Zach Johnson

Do posledního velkého turnaje tohoto roku na PGA Tour vstoupil nejlépe Američan Zach Johnson. V Kalifornii na turnaji Northwestern Mutual World Challenge, který pořádá Tiger Woods, zahrál v prvním kole výsledek 67 (-5), což stačí na vedení o ránu před krajanem Mattem Kucharem. Woods je po úvodním dni se ztrátou čtyř ran pátý.

Foto: Rick Fowler, Reuters

Golfista Tiger Woods.

Článek

Turnaje se jako každý rok účastní osmnáct pozvaných hráčů, kteří patří mezi ty nejlepší na světě. Ve startovním poli je třináct Američanů, které doplňují Australan Jason Day, Angličané Lee Westwood s Ianem Poulterem a Rory McIlroy s Graemem McDowellem ze Severního Irska.

Úvodní kolo však patřilo domácím Američanům, kteří se jako jediní dokázali na hřišti Sherwood Country Clubu dostat pod par. Bylo jich celkem pět, kromě zmíněné trojice jsou ještě na děleném třetím místě se skóre -2 Hunter Mahan s Bubbou Watsonem.

Nejlépe se ale dařilo Zachu Johnsonovi, který skončil pět ran pod par díky sedmi berdíkům a dvěma bogey. Na začátku týdne se pak sešel se svými kouči a vytyčili si společně cíle pro další sezonu. Jedním z nich je skórovat mnohem více na pětiparech.

Plány začal plnit s předstihem

A Johnson začal plnit plány s předstihem. V prvním kole zahrál birdie na čtyřech z pěti pětiparů.

"Naším hlavním cílem je, abych tyto jamky hrál o trochu lépe. Dnes se mi podařilo se dobře přibližovat k jamce. Byly o dobré rány s přesně odhadnutým spinem, nic víc. Musíte z toho ale dokázat vytěžit co nejvíc," prohlásil po dohrání kola Johnson.

Ten patři mezi menšinu hráčů, která dokázala ve čtvrtek pokořit hřiště. Ve většině případů to totiž bylo opačně, vždyť jedenáct hráčů skončilo nad jeho normou.

V paru pak dohrál Graeme McDowell, která sice zahrál čtyři birdie, ale stejný počet bogey: "V posledních letech hřiště nikdy nebylo tak těžké, jako nyní. A výsledky tomu odpovídají. Greeny jsou tvrdší a jejich rychlost mě dnes docela překvapila."

Letos je to přitom naposledy, kdy se turnaj hraje v Sherwood CC. Od příštího roku ho Tiger Woods přestěhuje na hřiště Isleworth u floridského Orlanda. Rozlučka s dosavadním resortem jeho pořadateli v prvním kole příliš nevyšla.

"Udělal jsem několik chyb. Také jsem trefil pár dobrých ran, které skončily v hodně zajímavých místech. To se zde ale může stát... Možná jsem z dnešního dne mohl vytěžit výsledek o ránu nebo dvě lepší," řekl k prvnímu kolu Tiger Woods.

Reklama