Hlavní obsah

Spilková znovu nad par, Chen zahrála eso a má auto

Dubaj

Podruhé za sebou zahrála v Dubaji Klára Spilková ránu nad par. Po třech kolech tak nastřádala čtyři rány nad normu, za což jí v pátek patřila dělená pětatřicátá příčka. Možnost vylepšit si skóre a postavení na Omega Dubai Ladies Masters, závěrečném turnaji Ladies European Tour, má Spilková v sobotu, kdy je na programu finálové kolo.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Spilková v pátek začínala z desáté jamky a hned na úvodním pětiparu chybovala. Zaváhání napravila na třináctce, ale na čtrnáctce přišlo další bogey. Zbytek své první devítky dohrála v paru, na dvojce si pak zapsala druhé birdie dne. Bohužel závěry kol Spilkové v Emirátech nejdou, na sedmičce znovu přičítala ránu a skončila na výsledku 73 ran.

Ani v předchozích dvou kolech jí závěry nevycházely, v prvním kole byla dokonce dvě rány pod par, pak ovšem na posledních šesti jamkách nasbírala hned čtyři bogey. Den nato byla rovněž dvě rány pod normou, znovu ale chybovala na zbývajících šesti jamkách, kde zapisovala tři bogey.

S tím si ale Spilková moc hlavu neláme. "Výsledky mám vyrovnané a je tu krásně," podotkla s úsměvem na svém facebookovém profilu.

Na turnaji zatím vede americká hvězda Stacy Lewis s jedenácti ranami pod par. Druhá Thajka Pornanong Phatlum ztrácí dvě rány, hráčky na třetím místě Diana Luna, Vikki Lang a Carlota Ciganda už mají ztrátu pěti úderů. Obhájkyně trofeje Shanshan Feng z Číny je s dvěma údery pod par dělená devátá.

V pátek byla ale na hřišti Majlis nejšťastnější Jihoafričanka Connie Chen, která zahrála hole-in-one na tříparové patnáctce a vysloužila si za to klíčky od kabrioletu Mercedes E400. Chen zahrála eso šestkou železem na 144 metrů. Bylo to teprve druhé eso v osmileté historii turnaje - to první má na svědomí Tania Elosegui, která v roce 2009 skórovala na sedmé jamce.

Reklama

Související témata: