Hlavní obsah

Šebrle bude hrát golf s profesionály. Svůj handicap by letos rád přiblížil k nule

Bývalý desetibojař Roman Šebrle, který loni na podzim zahájil golfovou kariéru, by se letos chtěl znovu zlepšit a přiblížit svůj handicap nule. Šebrle, který měl loni handicap tři, to dnes řekl novinářům v Hradci Králové, kde se představil se svým trenérem Davidem Carterem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle hledá nové výzvy na golfu.

Článek

"Vidím z atletiky, že když se něco měnilo, tak to chtělo svůj čas. Pro mě to bude v golfu takový první rozkoukávací rok. Budu hrát českou PGA Tour s profíkama, kterým se ani náhodou nemohu vyrovnat," řekl Šebrle. Ten během zimních měsíců společně s Carterem trénoval například v Dubaji či ve Spojených státech. Kvůli kondici začal běhat a chodil do posilovny.

Svou účast v PGA Tour si chce letos především užít. "Chci zjistit, jak jsem se posunul a co mi chybí k tomu, abych se profesionálům přiblížil a vyrovnal a třeba je za nějaký rok překonal. Potřebuji nasbírat zkušenosti, zatím žádné nemám," řekl Šebrle.

Bývalý atlet, který již dříve řekl, že by se rád za několik let nominoval na olympijské hry, má před zahájením sezóny ze své hry dobrý pocit. "Když jsme začali, tak mi létalo úplně všude, spoustu věcí jsem dělal úplně špatně, takže jsme to dali do normálu," řekl Šebrle.

Sám však přiznává, že jeho výkony v golfu mají stále výkyvy. Někdy je schopen zahrát výborně a někdy hůř. "David říká, že je to normální a potřebuje to čas. Vidím to i směrem k té atletice, kde také trvalo pár let, než jsem se dostal nahoru," řekl devětatřicetiletý Šebrle.

Carter olympijského vítěze z Atén 2004 pochválil. Řekl, že už umí golfový švih i trefit míček. "Teď z něj musíme udělat golfistu," pravil s úsměvem Carter.

Reklama