Hlavní obsah

Šebrle při svém golfovém debutu možná porušil pravidla, situaci řešila komise

Praha

Pravidla amatérského statutu možná porušil při svém golfovém debutu na profesionální Czech PGA Tour bývalý úspěšný desetibojař Roman Šebrle. Specializovaná komise České golfové federace (ČGF) řešila, zda Šebrle neporušil pravidla tím, že nosil na oblečení reklamní nápisy. Verdikt komise nezveřejnila.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Bývalý desetibojař Roman Šebrle na golfovém turnaji série Czech PGA Tour 3. května v Kuřimi na Brněnsku. Na hrudi měl dva štítky, které řešila komise České golfové federace.

Článek

"Nemůžu potvrdit, nebo vyvrátit, jestli porušil pravidla. V pondělí se tím komise zabývala a odeslali jsme panu Šebrlemu vyrozumění. Je třeba s ním osobně komunikovat, je to i na výboru ČGF a doufám, že se situace rychle vyřeší," řekl ČTK Miroslav Holub, předseda komise pro amatérský status ČGF.

Při svém golfovém debutu na Czech PGA Tour obsadil Šebrle na turnaji na brněnské Kaskádě 55. místo se skóre +24. Bývalý atlet hrál jako amatér a podněty o porušení pravidel vznikly proto, že nosil na oblečení nalepené dva štítky - na jednom měl logo golfového klubu, za který hraje, na druhém jméno svého kouče Davida Cartera.

Pravidlo 6-2 o amatérském statutu hovoří o tom, že amatérský golfista "nesmí použít svou golfovou dovednost nebo věhlas k získání platby, jiné kompenzace, osobního prospěchu nebo jakéhokoli finančního zisku za to, že svolí k použití svého jména nebo podoby k propagaci nebo prodeji čehokoli."

Holub upozornil, že komise pro amatérský statut není "inkviziční" a jen přezkoumává podněty. "Nejezdíme po hřištích a nechytáme hráče. Filozofie je ta, že každý je svým rozhodčím a měl by vědět, jestli porušuje pravidla, nebo ne," řekl.

Reklama