Hlavní obsah

O Šebrlem bude letos podruhé jednat golfová disciplinární komise

Podruhé v tomto roce se budou orgány České golfové federace (ČGF) zabývat případem bývalého desetibojaře Romana Šebrleho. Důvodem čtvrtečního jednání disciplinární komise je odstoupení olympijského vítěze z Atén 2004 po dvou kolech z amatérského mistrovství ČR na rány, jelikož odjel hrát profesionální sérii Czech PGA Tour do Mstětic. Tím neporušil žádné psané pravidlo, ale komise ČGF dostala podnět k řízení kvůli neetickému chování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Šebrle.

Článek

Devětatřicetiletý Šebrle se čtvrtečního jednání nezúčastní, sedmičlenná komise nejspíš ani nedojde k rozhodnutí. "Nepředpokládám to. Musíme se podrobně seznámit s tím, co se stalo, a posoudit to s chladnou hlavou. Součástí golfových pravidel jsou i pravidla nepsaná," řekl šéf disciplinárky Arnošt Hejduk portálu iDnes.cz.

"Nejsem si vědom toho, že bych porušil nějaká pravidla. Z mistrovství jsem neodešel bez omluvy či vysvětlení," řekl Šebrle předminulý týden, kdy odstoupil z amatérského šampionátu, serverům golfchannel.cz a golfee.cz.

Bude se zajímat o nepsaná pravidla

Vývoj situace ho překvapil. "Mrzí mě, jak to někteří berou, mrzí mě, že jsem to udělal. Tahle situace mě přinutila k tomu, abych se začal zajímat i o nepsaná golfová pravidla," uvedl Šebrle s odstupem času.

Prezident ČGF Zdeněk Kodejš zpočátku mluvil o vážném provinění a připomněl možnost zákazu činnosti do konce sezony. Možná je i varianta kratšího trestu nebo domluvy.

V květnu řešila jiný Šebrleho případ komise pro amatérský statut ČGF, jelikož hráč nosil na oblečení nalepené dva štítky, čímž porušil pravidla amatérského statutu. ČGF ho následně vyzvala, aby od takového jednání upustil.

Reklama