Hlavní obsah

Golfista Lieser vede po 1. kole finále Czech PGA Tour

Golfista Ondřej Lieser je po úvodním dni v čele finálového turnaje série Czech PGA Tour 2014. Lieser zahrál v 1. kole. SurGal Clinic Grand Finále na Kaskádě u Brna -4 a vede o ránu před Ondřejem Léblem.

Foto: Facebook

Golfista Ondřej Lieser.

Článek

Lieser absolvoval vynikající kolo, zahrál osm birdie a dvě jamky před koncem byl na -7, ale na závěr zapsal bogey a double bogey. "Hrálo se mi dobře, až na trojpat na sedmnáctce. Asi už jsem měl pocit, že mi tam spadne dnes všechno, ale ono ne. Na následující jamce jsem zadrajvoval do vody, dal po dropu devítkou železem znovu vodu, pak drop, příhra a pat," popsal nevydařenou koncovku Lieser.

V případě vítězství v turnaji má Lieser šanci na triumf v celkovém pořadí finančního žebříčku Czech PGA Tour. Zatím je v čele Martin Příhoda, který je až na děleném třináctém místě s odstupem šesti ran na Liesera. O celkové prvenství ale usiluje také Nizozemec Sven Maurits, který je v turnaji třetí a průběžně v sérii druhý.

Bývalý desetibojař Roman Šebrle zahrál +4, je v konkurenci 75 hráčů na děleném 22. místě a má naději, že projde cutem (54 hráčů) do sobotního finále.

V rámcovém seniorském turnaji startoval i bývalý tenista Ivan Lendl a skončil na pátém místě (v polovině startovního pole). "Mám rád rychlé greeny. Na to, že jsem tu byl poprvé v životě, jsem byl spokojen," řekl Lendl.

Reklama

Související témata: