Hlavní obsah

Házenkáři Karviné dovršili zlatý hattrick

ZUBŘÍ

Potřetí v řadě a pošesté za posledních sedm let házenkáři Karviné získali titul. Baník potřeboval na mistrovské cestě ke zlatému hattricku v play-off nejmenší možný počet utkání a slavit mohl hned po pondělní jednoznačné výhře ve třetím finále v Zubří.

Článek

Vysunutá obrana Valachů sice dělala favoritu chvíli problémy, Karvinští si s ní však brzy poradili. Základ jejich náskoku položil gólman Miloš Putera, který zničil domácí střelce 23 zásahy. "Věřit jsem však začal až pět minut před koncem. Docela jsem si vše užíval, protože je to krásné loučení," říkal gólman, mířící do německého Willhelmshavenu.

Zubřané se snažili, ale krok se soupeře drželi jen do 12. minuty. Pak přišla šňůra tří tref Baníku a hosté už nepřipustili menší než dvoubrankový rozdíl. "Trénovanost Karviné je jiná, a to rozhoduje. My udělali moc technických chyb," tvrdila zuberská spojka Martin Spuchlák. "U soupeře jsem viděl i větší motivaci," zlobil se kouč Zubří Ivan Hargaš.

Karvinští se po utkání topili se třemi stovkami fanoušků v šampaňském, měli připravena mistrovská trika a ze šatny se po chvíli valil dým z doutníků. "Byli jsme lepší, důležité jsou zkušenosti z pohárů," říkal kouč mistrů Jiří Kekrt, kterého ale opět čeká budování týmu. Kromě Putery odchází Horák do 2. bundesligy do Ahlenu, do ciziny by chtěl také Sobol.

Gumárny Zubří - Baník Karviná 21:28 (9:14)
Nejvíce branek: Kulišťák 7, Plšek 5, Pavlík a Randýsek po 3 - Sobol 7/2, Kuzo 6, R. Brůna 4, Horák 3. Rozhodčí: Novák, Skružný. Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/2. Vyloučení: 3:8. ČK: 45. Korňan (Karviná) po třetím vyloučení. Diváci: 1500. Konečný stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: