Hlavní obsah

Nejlepší boxlakros v Evropě – pozvánka na Memoriál Aleše Hřebeského 2012

Jan Barák, Antonín Gottwald, Ondřej Mika

Už tento týden ve středu 25.4. začíná v Radotíně 19. ročník prestižního lakrosového turnaje – Memoriálu Aleše Hřebeského. Nabízíme vám deset dobrých důvodů, pro které byste si neměli letošní turnaj nechat ujít.

Foto: Ondřej Mika

Memoriál Aleše Hřebeského

Článek
Fotogalerie

1. Pět zámořských týmů

Poprvé v historii turnaje se účastní pět týmů ze zámoří – dva z Kanady a tři z USA, ze zemí, kde se lakros hraje profesionálně. Po roční pauze se vrací dvojnásobní vítězové z let 2007 a 2010, populární kanadští Green Gaels. Druhým kanadským týmem jsou Nova Scotia Privateers, v jejichž sestavě uvidíme i mistry české ligy Jamese Barnetta a Toma Hunta, kteří získali mistrovský titul v dresu LCC Radotín v roce 2010. Tým z Halifaxu se představí již před turnajem v úterý 24. 4., kdy se od 19.30 h utká na hřišti v Radotíně v přátelském zápase s českými mistry z domácího LCC.

Z USA letos přicestují hned tři týmy. Především dvojnásobní vítězové Megamen Boston a z New Yorku Salt Shakerz v čele s dlouholetým účastníkem turnaje CJ Greenem a z Philadelphie Landsharks, které postavil známý brankář Frank Menschner.

2. Češi v zahraničních týmech

Čeští hráči patří v boxlakrosu dlouhodobě k absolutní evropské špičce, a proto je o jejich služby velký zájem mezi zahraničními účastníky turnaje. Zmiňme několik nejzajímavějších účastí českých lakrosáků v ostatních týmech:

V dresu London Knights se představí brankář LCC Wolves Jakub Mareš, který by měl „Rytířům" dopomoci k lepšímu než osmému místu z minulého ročníku. V týmu Franka Menschnera, LC Landsharks, se objeví Čechů hned několik, především zkušený obránce Petr Bek a útočník Vojtěch Weiss, oba z radotínské líhně.

3. Profesionální fotostudio přímo na akci

Pro letošní ročník Memoriálu jsme domluvili novinku – služby profesionálního fotografa vybaveného špičkovou tiskárnou Epson ve stánku přímo v areálu hřiště. Všechny fotografie budou v průběhu turnaje prezentovány na LCD monitorech na fotostánku v bezprostřední blízkosti hřiště, kde si je každý divák i hráč bude moci prohlédnout a případně ihned pořídit v profesionální kvalitě až do velikosti A3+! Vybrané fotky bude možné pořídit i v elektronické podobě v e-shopu.

Ukázky snímků Josefa Štěpána z Evropské ligy najdete zde, další pak na webu www.josefstepan.cz.

4. Rychlé kombinace, mnoho gólů, tvrdé střety

To vše přináší fanouškům boxlakros, který je velice atraktivní a divácky vděčný sport. Každý, kdo na turnaj zavítá, bude svědkem neopakovatelných soubojů, krásných rychlých kombinací a mnoha vstřelených branek. Boxlakros je sport pro tvrdé muže, kteří neuhnou v žádném soboji, soupeři nic nedarují, ale po závěrečném hvizdu rozhodčího si se soupeřem podají ruce a jsou z nich opět dobří kamarádi.

5. Doprovodný program pro děti

Pokud se rozhodnete pro návštěvu i se svými dětmi, nemějte obavu, že by se nudily. V areálu mohou využít dvou dětských koutků, plných zajímavých atrakcí. Mohou také soutěžit o drobné ceny a jistě ocení sobotní ohňostroj.

6. Losování a soutěže o ceny

Během celého turnaje bude probíhat losování o spoustu věcných cen, které nám věnovali naši partneři. Půjde např. o značkové sportovní vybavení a oblečení, dárkové koše atd. Kupón do losování obdrží každý návštěvník zdarma při vstupu.

7. Měřič rychlosti střely

Stejně jako v loňském roce jsme připravili pro návštěvníky atrakci v podobě radarového měřiče rychlosti střely. Každý si tak bude moci vyzkoušet své lakrosové schopnosti a dovednosti v této oblasti. Na „nejtvrdšího" střelce samozřejmě čeká odměna. A může pak srovnat rychlost svojí střely s nejlepšími hráči, kteří se předvedou v přestávce exhibičního zápasu.

8. Páteční galavečer

Pokud se chystáte na Memoriál pouze na jeden den, určitě si nenechte ujít páteční večer. Začíná v 19 h exhibičními zápasy nejmenších lakrosáků a pokračuje zápasem české reprezentace proti výběru nejlepších zahraničních hráčů turnaje ČR vs. All Stars. V přestávkách pak budou k vidění dovednostní soutěže vybraných hráčů z každého týmu. Večerem provází Zdeněk Suchý.

9. Finále

Sportovní vyvrcholení turnaje nastane v sobotu 28. dubna odpoledne, v 15 h začíná první semifinále, v 18.50 h zápas o konečné 3. místo a ve 20 h vrchol – finále, v němž se dvě nejlepší mužstva střetnou o hlavní trofej. Český tým (a to SK Lacrosse Jižní Město) uspěl ve finále naposledy v roce 2006. Předloni byli blízko domácí LCC, když se po devíti letech probojovali až do finále, ale nestačili na kanadské Green Gaels. Tak možná letos...

Slavnostní zakončení Memoriálu a vyhlášení nejlepších týmů proběhne ihned po skončení finále. Individuální trofeje budou předány na závěrečné party.

10. Neopakovatelná atmosféra

Kdo se byť jednou zúčastnil Memoriálu Aleše Hřebeského, dá nám za pravdu, že lakrosový areál LCC Radotín má svého genia loci a turnaj neopakovatelnou atmosféru. Přijďte si ji užít! Dramatické zápasy, příjemná setkání, lakrosová party, dobré pivo i jídlo. Čeká vás přátelská atmosféra, kvůli které jezdí rok co rok do Radotína týmy z celého světa.

Celý průběh turnaje můžete sledovat na www.net-tv.cz nebo www.sport.cz. Podrobný rozpis, reportáže a statistiky z utkání a další informace najdete na webu www.ahmemorial.cz.

Reklama