Hlavní obsah

Neumannová poběží v Novém Městě až na Silvestra

Nejlepší česká běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová vynechá páteční sprint Světového poháru v Novém Městě na Moravě a domácím divákům se představí až v sobotním závodu na deset kilometrů volnou technikou. Stejný program zvolil i Lukáš Bauer, jenž na Silvestra poběží 15 kilometrů. V pátečním sprintu se objeví Martin Koukal, Dušan Kožíšek, Helena Erbenová a Eva Nývltová.

Foto: www.neumannova.cz

Kateřina Neumannová.

Článek

"V kompletním složení se česká reprezentace představí v sobotním závodě, kde bude na startu pětice mužů Bauer, Koukal, Kožíšek, Magál, Michl a trojice žen Neumannová, Erbenová a Rajdlová. Pochopitelně obsadíme i národní skupinu," řekl dnes ČTK sportovní ředitel úseku běhu na lyžích Čestmír Skrbek.

Neumannová bude v Novém Městě obhajovat loňské prvenství, česká jednička zvítězila i ve svém posledním startu ve Světovém poháru koncem listopadu ve finském Kuusamu. Nyní se připravuje v domácím prostředí na Zadově a na Vysočinu dorazí ve čtvrtek na tiskovou konferenci, po níž vyběhne k lehkému tréninku.

"Na domácí půdě se chceme představit v co nejlepším světle. Za úspěch budu považovat v ženském závodu umístění Neumannové do třetího místa a mezi muži jednoho běžce do šestého místa," uvedl Skrbek.

Reklama

Související témata: