Hlavní obsah

Napodruhé běžce na lyžích Kožíška zbrzdila v Kanadě nadmořská výška

Canmore, Praha

Druhý bodový dárek pod vánoční stromeček si Dušan Kožíšek z Kanady nepřiveze. Ve druhém sprintu světového poháru v běhu na lyžích v sobotu na olympijských tratích v Canmore nepostoupil z kvalifikace, kde obsadil 43. místo. „Bylo to těžký, nejelo se mi dobře," řekl zklamaně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lyžař Dušan Kožíšek, archivní foto.

Článek

Kožíšek minulou neděli získal v Québeku 11 bodů za 20. místo. Teď chtěl přidat další. K postupu do rozjížděk mu scházelo 1,82 vteřiny. „To není moc, je to obrovsky vyrovnané," konstatoval. Za ním skončil i nejlepší sprinter loňské sezóny Švéd Peterson, nebo domácí hvězdy Harvey s Kershawem.

„Nemohl jsem vyjet první kopec jedna jedna, co ostatní vyjížděli. Pak jsem jel, co to šlo," popisoval český lyžař svoje představení. „Sníh byl agresívní a pomalý, záleželo, jak to komu sedlo. Ten kopec tady je hodně náročný. A nadmořská výška byla asi znát, cítil jsem to (jelo se v 1450 metrech nad mořem, pozn. red.). Což možná poznamenalo výkony i některých dalších lidí," dodal.

Chrástková ostrouhala

Česká závodnice Martina Chrástková, která zde startovala na zkoušku ve vlastní režii, skončila poslední.

V soubojích plných překvapení se radovali podruhé v kariéře Maiken Caspersen Falla z Norska a podruhé tady v Kanadě bílý švédský „Mora expres" Emil Jönsson. Kanadský program světového poháru končí v neděli skiatlonem, kde už pojede jen Chrástková.

Kožíšek se vrací do Česka, o víkendu by měl nastoupit v jednom ze závodu Slavic Cupu na Horních Mísečkách, stejně jako Lukáš Bauer a další čeští reprezentanti. Poté by měl vyrazit do úvodních etap Tour de ski. A vrcholem první části jeho sezóny bude Skisprint světového poháru v Liberci druhý lednový víkend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články