Hlavní obsah

Snowboardcrossařka Samková si z MS přiveze sedmé místo

Eva Samková obsadila na mistrovství světa sedmé místo ve snowboardcrossu. V kanadském Stonehamu vyhrála domácí Maelle Rickerová před krajankou Dominique Maltaisovou. Třetí skončila Helene Olafsenová z Norska.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Snowboardkrosařka Eva Samková

Článek

Závod mužů vyhrál Australan Alex Pullin před Rakušanem Markusem Schairerem a Stianem Sivertzenem z Norska. Emil Novák obsadil šestnácté místo, David Bakeš byl jednatřicátý a Michal Novotný dvaačtyřicátý.

Samková byla na šampionátu největší českou medailovou nadějí a v kvalifikaci to potvrdila třetím časem. Vyhrála pak čtvrtfinále, ale boj o postup mezi finálovou šestku se jí nevydařil a dojela poslední. V malém finále byla opět nejrychlejší a vyhrála o dvacet metrů.

"Před rovinkou po technické pasáži byla vždy ve výrazném vedení, ale pak ji soupeřky dojely," napsal z Kanady kouč Marek Jelínek. "Nejelo jí prkno, ale proč, to musíme zjistit," uvedl.

Devatenáctiletá Samková se v této sezoně vrátila do Světového poháru po roční pauze zaviněné těžkým zraněním kolena. V prvním závodu skončila čtrnáctá, v druhém osmá. Je dvojnásobnou juniorskou mistryní světa a na minulém MS skončila mezi ženami pátá.

Mistrovství světa ve snowboardingu ve Stonehamu (Kanada):
Snowboardcross:
Muži:
1. Pullin (Austr.)
2. Schairer (Rak.)
3. Sivertzen (Nor.)
...16. Novák
31. Bakeš
42. Novotný
55. Flejšar (všichni ČR).
Ženy:
1. Rickerová
2. Maltaisová (obě Kan.)
3. Olafsenová (Nor.)
... 7. Samková
26. Koukalová (obě ČR).

Reklama

Související témata: