Hlavní obsah

Soukalová si u novinářů v Evropě pohoršila. V anketě skončila devátá

Oslo

Po skvělé sezóně sbírá Gabriela Soukalová solidní umístění i v anketách. V novinářském hlasování o nejlepšího biatlonistu a biatlonistku sezóny obsadila čtvrtá žena konečného hodnocení Světového poháru a držitelka dvou stříbrných medailí z olympiády v Soči deváté místo. Od evropských žurnalistů sdružených v organizaci Forum Nordicum dostala devět hlasů. Loni Soukalová ve stejné anketě skončila pátá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonistka Gabriela Soukalová.

Článek

Suverénně letos vyhrála Běloruska Darja Domračevová, trojnásobná olympijská vítězka a třetí žena Světového poháru dostala 429 hlasů. Za ní se seřadili na dalších místech norská legenda Ole Einar Björndalen (360) a Francouz Martin Fourcade (297). Soukalová uzavírala elitní desítku spolu s Němcem Erikem Lesserem.

Mezi lyžaři klasiky se stal králem uplynulé zimy polský skokan na lyžích Kamil Stoch, dvojnásobný olympijský vítěz a majitel křišťálového glóbu za triumf v SP. Novináři mu dali 434 hlasů. Druhý skončil německý sdruženář Eric Frenzel (306) a třetí norská hvězda v běhu na lyžích Marit Björgenová (268).

Reklama