Hlavní obsah

Velké lyžařské šampionáty v roce 2019 budou v Seefeldu a Aare

Barcelona

Mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2019 se uskuteční v rakouském Seefeldu. Světový šampionát alpských lyžařů ve stejném roce bude hostit švédské Aare. O světové tituly v akrobatickém lyžování a snowboardingu se bude bojovat v americkém Park City. Rozhodla o tom Mezinárodní lyžařská federace FIS na kongresu v Barceloně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šárka Strachová má na Aare dobré vzpomínky, v roce 2019 už ale závodit rozhodně nehodlá.

Článek

Seefeld dostal ve finále přednost před německým Oberstdorfem, nad kterým zvítězil těsně 9:8 ve třetím kole volby. Dalšími kandidáty byly Almaty a Planica. Seefeld už hostil MS v klasickém lyžování v roce 1985.

Pořadatel MS 2005 Oberstdorf se ucházel o šampionát neúspěšně počtvrté za sebou, znovu už to zkoušet nebude. "Zklamání je samozřejmě obrovské," řekl šéf německého lyžařského svazu Franz Steinle. V roce 2018 se v Oberstdorfu bude konat alespoň mistrovství světa v letech na lyžích.

Aare porazilo v boji o sjezdařský šampionát italskou Cortinu d'Ampezzo. Do švédského střediska se MS vrátí po 12 letech. V roce 2007 v něm vybojovala titul ve slalomu Šárka Strachová (tehdy Záhrobská).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.