Hlavní obsah

Školácká chyba, zlobil se Bank, když zbabral první evropské vystoupení

Radek Malina (Val Gardena)Sport.czPrávo

Rozčarovaný končil první závod nové sezóny ve sjezdovém lyžování na evropské půdě český lyžař Ondřej Bank. Při páteční super-G ve Val Gardeně nedojel vůbec do cíle, když v prvním ze dvou představení v Jižním Tyrolsku protnul jen první mezičas se ztrátou 1,66 vteřiny. „Udělal jsem školáckou chybu," čertil se pětatřicetiletý borec, když z cílového prostoru mířil do hotelu, aby se nachystal na sobotní sjezd.

Foto: Radek Malina, Právo

Ondřej Bank před prvním závodem světového poháru ve sjezdovém lyžování v Jižním Tyrolsku.

Článek
Fotogalerie

Co se přesně na trati stalo?

Taktická školácká chyba. Ve vrchní pasáži hned za prvním mezičasem nebyla za hranou vidět brána a já skočil moc doprava. Přitom jsem v televizi viděl, že stejný problém měli všichni. Každý skočil mimo. Měl jsem plán, jak se tomu vyhnout. Ještě, že jsem byl rychlejší než televizní přenos a nikdo neměl šanci to vidět, protože bych měl ostudu.

Prozradíte, jaký byl tedy plán na páteční závod?

Jet pasáž nad hranou agresivněji a pak jízdu narovnat, tudíž bych neskočil tolik doprava. I když jsem jel úplně rovně, skočil jsem příliš mimo. Nemám prostě zatím na super-G ideální načasování, potřebný cit. Sjezd si mohu v tréninku vyzkoušet dvakrát, tam vím co a jak.

Při závodech ve Val Gardeně jste začal spolupracovat s bývalým vynikajícím sjezdařem Kristianem Ghedinou. Stihnul jste během těch pár set metrů uplatnit něco z jeho rad?

Vypadl jsem v desáté bráně, takže vlastně ani ne. Přitom zrovna na tuhle situaci mě upozorňoval do vysílačky. Říkal jsem mu, že je to v pohodě, protože to vím. A skočil jsem ještě dvakrát tolik doprava než ostatní. Je to k vzteku.

Takže dobré pocity ze čtvrtečního tréninku střídá zloba?

Jsem na sebe nas.... Všichni v týmu dřou, připravují lyže a já udělám takovou fatální hrubku. Navíc jsem si nesjel ani spodní část svahu. Přitom jsem se mohl i za cenu velké ztráty mezi branky ještě dostat. Nějak jsem to tentokrát nezvládl celkově.

Budete se ještě před sobotním sjezdem výkonem v super-G zaobírat? Nebo prostě páteční představení hodíte za hlavu?

Tohle se nedá řešit. Neměl jsem žádné přehnané ambice. Ale pista je dobrá a já se cítil fajn. Jako trénink by to bylo skvělé. Jenže takhle jsem jízdu moc nevyužil ani k přípravě. Musím to brát tak, že jsem levou nohu, která mě v předešlých závodech limitovala, pošetřil na sobotu.

Reklama

Související témata: