Hlavní obsah

Slalomářka Strachová si v tréninku narazila rameno a bok

S naraženým ramenem a bokem pojede Šárka Strachová úterní slalom Světového poháru v Lienzu. Česká hvězda si zranění způsobila o víkendu při pádu v tréninku v rakouském Saalfeldenu.

Foto: Erich Schlegel, Reuters

Šárka Strachová na trati v Aspenu.

Článek

Bývalá slalomová mistryně světa Strachová odjela trénovat už den po Štědrém dnu a na Hinterreitu absolvovala kvalitní jízdy. "V jedné jsem trochu nepříjemně spadla. Narazila jsem si bok a rameno," řekla Strachová na facebooku. "Naraženiny jsou trošku bolestivé, ale doufám, že to v závodě bude v pohodě."

Čtvrtá žena pořadí slalomu Světového poháru nepůjde na start s cílem na konkrétní umístění. "Budu se snažit koncentrovat na svůj výkon, jet dobře technicky a dělat co nejméně chyb. To je celá strategie," uvedla Strachová.

V závodu bude stále kvůli zranění chybět suverénka úvodních slalomů v Aspenu Američanka Mikaela Shiffrinová. "I když není, favoritek je dost," řekla Strachová.

Svátky si doma užila jen krátce, pod stromečkem našla hodně knížek a pár drobností. "Největší radost jsem měla, že jsem byla v klidu doma," řekla.

První kolo slalomu startuje v 10:30. Od 13:30 se pojede druhé kolo, které bude stavět její rakouský trenér Klaus Mayrhofer. Po závodu v Aare si Strachová přála náročnější slalom. "Uvidíme po prohlídce, jak to trenéři postaví a co jim ti, co to tam koordinují, dovolí," prohlásila.

Reklama