Hlavní obsah

Bryant dotáhl 44 body Lakers k vítězství nad Golden State

Kanonýr Kobe Bryant dotáhl v úterý svým nejlepším střeleckým výkonem v sezóně basketbalisty Los Angeles Lakers k vítězství 124:118 nad Golden State. Úřadující šampióni NBA i díky 44 Bryantovým bodům odvrátili třetí porážku během čtyř zápasů.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Kobe Bryant se raduje po vítězství nad Milwaukee.

Článek

Lakers vzhledem ke zranění Rona Artesta spoléhali na Bryanta ještě více než obvykle a vyhlášený střelec je nezklamal. Dvojnásobný nejlepší kanonýr ligy odehrál téměř 43 minut, během nichž neminul ani jeden z 16 trestných hodů a vytvořil si bodové maximum v sezoně. Přes čtyřicet bodů se dostal už ve 103. utkání v kariéře a je v tomto ohledu na třetím místě v historických tabulkách.

"Za tuhle výhru můžeme děkovat jen jeho výkonu," uvedl kouč Phil Jackson na adresu Bryanta, jehož stále limituje zlomený ukazováček na střelecké ruce. V utkání se neztratil ani Španěl Pau Gasol, jenž k 12 doskokům přidal sezonní maximum 27 bodů.

Čtyřiačtyřicet bodů zaznamenal v úterý také David West z New Orleans. Jeho životní zápas ani triple-double spoluhráče Chrise Paula za 16 bodů, 11 doskoků a deset asistencí nezabránilo porážce Hornets v Houstonu. Rockets, kteří se snaží vyměnit svou nespokojenou hvězdu Tracyho McGradyho, vyhráli 108:100.

Slavil i Cleveland

Páté vítězství za sebou si připsal Cleveland, jenž především díky skvělému nástupu do čtvrté čtvrtiny a důsledné obraně vyhrál 95:84 v Atlantě. Cavaliers nastříleli v úvodu závěrečné části deset bodů za sebou a nedovolili domácím skórovat téměř devět minut.

"Přesně takhle to děláme. Ve čtvrté čtvrtině zamkneme," uvedl hvězdný hráč Clevelandu LeBron James, jehož tentokrát ve střeleckých statistikách předstihl Mo Williams s 20 body.

James sice trefil jen šest z dvaceti střel z pole, ale zase si připsal pět důležitých zisků míče. "Tak se rozhodují zápasy. Byl to dokonalý týmový výkon," dodal James, jenž spolu se svými spoluhráči nedovolil třetímu soupeři po sobě nastřílet víc než 90 bodů.

Opačnou sérii než Cleveland prožívá Detroit, který prohrál už osmý zápas za sebou. Pistons v úterý podlehli doma 87:104 New Yorku a mají nejhorší bilanci v tabulce od sezony 2000/01.

Reklama