Hlavní obsah

Hadrava je tahounem libereckých volejbalistů v extralize

Liberec

Výraznou postavou volejbalistů Dukly Liberec v extralize je Jan Hadrava. A to nejen, co se týče fyzických parametrů, ale především vynikajícími výkony na hrací ploše. Pokud mu forma, elán a nasazení vydrží, mohl by se stát lídrem týmu i v boji o extraligové medaile.

Článek

„Zatím se nám jako týmu daří a chceme v úspěšných výsledcích pokračovat. Výhry nad některými soupeři považujeme za povinnost, i když nikoho nepodceňujeme. Aktuální vítězná série už překročila jedenáct utkání v řadě, a to je velká inspirace, abychom ji natáhli co nejvíc," řekl pro Sport.cz uznávaný volejbalista Hadrava.

V čem spatřuje příčiny suverénního libereckého tažení? „V dlouhodobém tréninkovém programu. Na začátku sezóny jsme se hodně věnovali fyzické přípravě. Jezdili jsme na kolech a hodně běhali. Nebyli jsme ještě tolik sehraní, volejbalové prvky jsme zařadili do tréninků až později. Navíc přišel nový nahrávač a chvíli trvalo, až doladíme souhru. Momentálně hrajeme dobře a přejeme si, abychom byli v extralize nejlepší," nastiňuje ambice liberecké Dukly, jejíž trenér i hráči se netají nejvyššími ambicemi. Momentálně Dukla vede tabulku před Českými Budějovicemi.

Jan Hadrava se ve volejbalovém prostředí potkává i se svým otcem Milanem Hadravou, bývalým reprezentantem a nynějším trenérem jiného extraligového celku Aero Odolena Voda.

„Voláme si po každém mém nebo i jeho zápase. Diskutujeme spolu a vím, že mě otec sleduje. Zpětně mi říká chyby a opravuje mě. A když hrají naše týmy proti sobě, snaží se mě rozhodit tím, že mě zná. Ale na to nehledím," usmívá se Jan Hadrava a prozrazuje, že jej otec občas také trénuje. „Jen v plážovém volejbale," upřesňuje liberecký borec.

Zajímavostí je, že souboje Liberec - Odolena Voda nejsou prestižní pouze pro rodinu Hadravových. V roli soupeřů se setkávají i Michal Nekola coby liberecký trenér a jeho otec Miroslav Nekola, jenž je v Odoleně vodě asistentem právě Milana Hadravy!

Reklama

Související témata: