Hlavní obsah

Kouč českých házenkářů Filip po sezóně skončí ve švýcarském St. Gallenu

Katovice

Jeden ze dvou trenérů mužské házenkářské reprezentace Jan Filip skončí po této sezóně ve švýcarském klubu TSV St. Otmar St. Gallen. „Jde o vzájemnou dohodu, obě strany jsme po čtyřech letech spolupráce cítily potřebu změny,“ uvedl pro internetovou stránku Českého svazu házené Jan Filip, který je momentálně s národním týmem na Vánočním poháru v Polsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři hazenkářské reprezentace Jan Filip (vpravo) a Daniel Kubeš.

Článek

„Rozcházíme se v klidu. Po čtyřech sezónách jsme už společně neviděli, že bychom se mohli s vedením klubu posouvat stejným směrem," doplnil dále Filip, který do švýcarského klubu přišel před sezónou 2011/2012 jako hrající trenér.

Filip s klubem TSV St. Otmar splnil většinu daných výkonnostních cílů. Výjimkou byla minulá sezóna, kde se jeho tým probojoval mezi posledních šest švýcarské ligy, ne avšak do semifinále. V rozehrané sezóně se mužstvo TSV St. Otmar vedené Janem Flipem nachází po základní části soutěže na čtvrtém místě tabulky.

„Svou budoucnost v St. Gallenu jsem začal řešit už letos v létě. Toto je vyústění společných rozhovorů. Nyní už přemýšlím o dalším posunu. Měl jsem dvě nabídky z Německa, ale tam je to komplikovanější, protože kluby nechtějí přistoupit na mou trenérskou dvojroli," uvedl Filip, který se nyní spolu s Danielem Kubešem na soustředění s českou reprezentaci před startem na mistrovství světa, které začíná 15. ledna 2015 v katarském Dauhá.

Reklama

Související témata: