Hlavní obsah

Zápas NBA mezi Houstonem a Washingtonem se protáhl kvůli křivé obroučce

Zápasy Houstonu s Washingtonem v basketbalové NBA, to nejsou v tomto kalendářním roce jen bitvy o každý bod, ale také trable pořadatelů s nečekanými potížemi. Když v lednu hostil Washington, tehdy ještě s Janem Veselým v sestavě, soupeře z Houstonu, zápas tehdy musel být opakovaně na řadu minut přerušen kvůli kapající dešťové vodě z děravé střechy. V pondělním duelu v Houstonu si zhruba půlhodinovou prodlevu už v první minutě vyžádala pro změnu zkřivená obroučka.

Foto: Patric Schneider, ČTK/AP

Zkřivená obroučka způsobila zhruba půlhodinovou prodlevu duelu mezi Houstonem a Washingtonem.

Článek

Hráči na závadu na koši domácího týmu upozornili po pouhých 48 sekundách hry. Problém se pokusil vyřešit pivot Houstonu Dwight Howard, k obroučce několikrát vyskočil a snažil se ji srovnat, neuspěl ale ani poté, co na zařízení zavěsil svých 125 kilogramů tělesné váhy. Vše nakonec vyřešila až výměna celé konstrukce koše.

Zápas předních týmů jednotlivých konferencí pak vyhrál Washington 104:103. Ani v lednu potíže s technickým zázemím nepřinesly pořádajícímu klubu štěstí, Houston si tehdy z hlavního města odvezl vítězství 114:107.

Reklama

Související témata: