Hlavní obsah

Petera se vrátil k tenisu, pomáhá Hlaváčkové

Po sedmi letech se Tomáš Petera vrátil k tenisu. Trenéra, který v roce 1998 stál u triumfu Petra Kordy na grandslamovém Australian Open a vedl také tenistky ve Fed Cupu, angažovala Andrea Hlaváčková.

Foto: Aleš Krecl

Tomáš Petera

Článek

"Domluvili jsme v dubnu, že s ní budu jezdit pár týdnů v roce a pomáhat v přípravě. Je profesionálka, hodně maká. Ve dvouhře se může stabilně pohybovat okolo padesátého místa a pak se může stát cokoli," řekl Petera ve Wimbledonu. Hlaváčkovou čeká v pondělí v prvním kole londýnského grandslamu Čchang Kai-čchen z Tchaj-wanu.

Pětadvacetiletá Hlaváčková je aktuálně 90. ve dvouhře WTA a větší úspěchy dosud sbírala v deblu. Spolu s Lucií Hradeckou vyhrály loni antukové French Open a ve čtyřhře by měly být za měsíc českou nadějí pro londýnskou olympiádu.

Petera letos v únoru prodal svůj podíl ve fotbalovém Baníku Ostrava. Tenisovým trenérem byl naposledy v roce 2007, kdy odešel od fedcupového výběru. S Kordou spolupracoval v závěru kariéry bývalé světové dvojky a radoval se s ním z titulu v Melbourne.

Reklama