Hlavní obsah

Tenisté Hradecká s Čermákem titul v mixu v Melbourne nezískali

Melbourne
Aktualizováno

Je to už dlouhých čtyřiadvacet let, co Jana Novotná s Američanem Jimem Pughem vyhráli na Australian Open smíšenou čtyřhru. Od té doby se to nikomu z českých tenistů nepodařilo. A platí to i nadále. Lucie Hradecká s Františkem Čermákem nestačili na domácí dvojici Jarmilu Gajdošovou a Matthewa Ebdena, se kterými ve finále v Melbourne prohráli 3:6 a 5:7.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Australská dvojice Jarmila Gajdošová a Matthew Ebden s pohárem pro vítěze v Melbourne.

Článek

Fedcupová vítězka Hradecká s Čermákem hůře podávali, udělali dohromady sedm dvojchyb a více chybovali na síti. Hradecká si v úvodní sadě ani jednou neudržela servis a český pár od stavu 3:3 neuhrál ve třech gamech ani míč.

Na začátku druhého setu i Čermák ztratil podání, ale brejkem Gajdošové dokázali Češi srovnat na 4:4. Nejistá Hradecká ale v jedenácté hře potřetí ve finále přišla o servis. Vzápětí Češi odvrátili dva mečboly, ale při třetím po hodině a třinácti minutách kapitulovali. "Uteklo nám pár těsných situací, ale určitě to bylo hratelný. Šance jsme měli, ale bohužel jsme je nevyužili," řekla Hradecká Radiožurnálu.

"Finále je velký úspěch, v mých letech největší, takže si toho strašně cením a děkuju za to Lucce, že se mnou hraje," řekl sedmatřicetiletý Čermák, který do poslední chvíle nevěděl, jestli bude mix hrát. V klasické čtyřhře totiž vypadl v 1. kole a měl bolavý kotník a až ráno před zápisem se rozhodl, že s Hradeckou nastoupí.

Slovenská rodačka přijede do Ostravy

Slovenská rodačka Gajdošová, která přijede za čtrnáct dnů s týmem Austrálie do Ostravy k utkání 1. kola Fed Cupu, hrála s Ebdenem smíšenou čtyřhru na Australian Open jen díky divoké kartě, kterou dostali od pořadatelů. "Skvěle jsme s sedli a dobře se doplňovali. Snad si výhru někdy zopakujeme," řekla Gajdošová.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 31 miliónů australských dolarů):
Smíšená čtyřhra - finále:
Gajdošová, Ebden (Austr.) - Hradecká, Čermák (ČR) 6:3, 7:5

Reklama

Související témata: