Hlavní obsah

Skvělý start! Štěpánek s Kvitovou smetli na Hopmanově poháru obhájce titulu

Aktualizováno

Česká tenisová dvojice Petra Kvitová a Radek Štěpánek vstoupila impozantně do tradičního turnaje smíšených dvojic v australském Perthu. Obě česká esa zvítězila proti Španělsku ve svých dvouhrách a jasné vítězství 3:0 zpečetila i v závěrečné čtyřhře. Ve skupině B nejprve Kvitová uspěla proti loňské vítězce Hopman Cupu Anabel Medinaové a Radek Štěpánek pak vyprovodil Daniela Muňoze. Obhájci trofeje uhráli ve dvouhrách pouze pět gamů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenisový pár Radek Štěpánek (uprostřed) a Petra Kvitová

Článek

Koncert českých barev odstartovala světová šestka Kvitová, která dala Medinaové až krutě zapomenout na loňský triumf. Bývalá wimbledonská šampiónka vyprovodila soupeřku z kurtu za 57 minut po drtivém skóre 6:1 a 6:0.

Na výkon Kvitové vzápětí navázal její životní partner Radek Štěpánek, který si poradil snadno 6:2 a 6:2 s až 194. hráčem světového žebříčku Danielem Muňozem. Na kurtu strávili oba borci pouhých 78 minut.

Štěpánka potrápilo při podání sluníčko

"Soupeř byl velká neznámá, takže tam bylo počáteční oťukávání. Dařilo se mi ale brát mu servis a držet si svůj, i když jsem měl zpočátku problémy s nadhozem, protože jsme hráli v poledne a svítilo mi do nadhozu. Ale to jsou věci, které budou člověka potkávat na turnajích každý den," uvedl pro Radiožurnál Štěpánek.

Medinaová tahala proti české tenisové jedničce od začátku za kratší konec a ve druhém setu musela dokonce překousnout potupného „kanára“. Výkon Španělky údajně ovlivnily zdravotní lapálie, trápí ji totiž bolavá kolena.

Kvitová únavu překonala a při čtyřhře se bavila

„Mám s nimi potíže již delší dobu a celkově jsem se necítila příliš dobře, protože let sem je dlouhý a létání nemám příliš v lásce. V jeden moment jsem se na kurtu opravdu moc necítila,“ svěřila se oficiálním stránkám turnaje po prohraném duelu Medinaová. „Cítíte, že nemůžete hrát svůj nejlepší tenis, protože prostě nemůžete ani pořádně běžet. Doufám, že příště už to bude lepší,“ dodala zlomená Španělka.

Petra Kvitová po povedeném startu do turnaje i nové sezóny samozřejmě prožívala úplně jiné pocity. Před zápasem si ale nebyla jistá, jestli ji nepotká stejný osud, jaký nakonec stihl soupeřku. „V poslední době jsem opravdu tvrdě trénovala a vůbec jsem nevěděla, jak na tom budu se silami. V minulých dnech jsem byla hodně unavená, takže jsem za vítězství moc ráda,“ uvedla světová šestka.

„Vyzkoušela jsem si pár věcí, které jsme trénovali, a bylo vidět, že to třeba i sem tam funguje. To je důležité vědět. Servis mě hodněkrát podržel, takže dobrý," uvedla pro Radiožurnál Kvitová, která předloni Hopmanův pohár vyhrála společně s českou mužskou jedničkou Tomášem Berdychem.

Kvitová o čtyřhře po boku mistra: Byla to legrace

Ani při závěrečné smíšené čtyřhře se ale náročný program na Kvitové neprojevil a český pár se tak po 72 minutách na kurtu a setech 6:3 a 6:4 mohl radovat z hladkého vítězství nad španělským týmem v poměru 3:0 na zápasy. "Byla to legrace, užívala jsem si to," smála se. Po nervózních úvodních dvou hrách si vystoupení po boku vyhlášeného deblisty Štěpánka užívala a přidala i několik pěkných volejů.

Dalšími soupeři Kvitové a Štěpánka budou v pondělí Francouzi Jo-Wilfried Tsonga a Alizé Cornetová a v pátek tým USA, který tvoří John Isner a Sloane Stephensová.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu (Austrálie):
Skupina B:
ČR - Španělsko 3:0
Kvitová - Medinaová 6:1, 6:0
Štěpánek - Muňoz 6:2, 6:2
Kvitová, Štěpánek - Medinaová, Muňoz 6:3, 6:4
Skupina A:
Polsko - Kanada 2:0
A. Radwaňská - Bouchardová 6:3, 6:7 (7:9), 6:2
Panfil - Raonic 7:6 (7:1), 6:3
A. Radwaňská, Panfil - Bouchardová, Raonic 3:6, 7:5, 3:10
1.Polsko25:111:32
2.Kanada23:37:81
3.Austrálie11:23:40
4.Itálie10:30:60

Reklama

Související témata: