Hlavní obsah

VIDEO: Mladičká Slovenka senzačně vyřadila Serenu Williamsovou. Jsem mrtvá, přiznala Američanka

Charlestone

O prvotřídní senzaci se na turnaji v Charlestonu postarala teprve dvacetiletá Slovenka Jana Čepelová, která vyřadila světovou jedničku Serenu Williamsovou. Favorizovanou Američanku zdolala dvakrát 6:4. „Vůbec jsem ji neznala,“ přiznala po utkání Williamsová.

Serena Williamsová prohrála se Slovenkou Janou Čepelovou.

 
Článek

Rodačka z Košic ve své dosavadní kariéře ještě ani jednou nedokázala zdolat hráčku z nejlepší patnáctky. Proti Williamsové si ale hned na začátku úvodního setu vypracovala náskok 5:0 a set dotáhla do vítězného konce. Tenistka, která je na 78. příčce žebříčku WTA, pak získala i druhou sadu a vybojovala tak největší vítězství kariéry.

„Věci dnes nešly podle mých představ, ale ona skvěle vracela míče, hodně se jich dostalo zpět na mou polovinu," říkala po zápase zklamaná Američanka, která přiznala, že hru v květnu jednadvacetileté Slovenky nijak nestudovala. „Opravdu jsem o ní až do dnešního dne nic nevěděla. Jí to proti mně sedlo a můj den to rozhodně nebyl - prostě mi to (vyhrát) dnes nebylo souzeno," pokračovala Američanka.

Přechod na antuku nehrál roli, tvrdila Williamsová

Williamsová, sedmnáctinásobná grandslamová vítězka, nastoupila do zápasu 2. kola v Charlestonu pouhé tři dny po vítězství v Miami, kde se hrálo na tvrdém povrchu. S Čepelovou padla na antuce. Na nahuštěný program ale porážku svalovat nechtěla. „Ne. Jen jsem teď mrtvá, potřebuji pár týdnů, kdy nebudu myslet na tenis."

Nelimitovalo ji ani levé obvázané stehno. „To mě příliš neovlivňovalo. Zásluha (za vítězství) patří jí. Hrála dnes dobře. Snažila se hrát velmi tvrdě a pravděpodobně hrála svůj nejlepší tenis. Ani přechod na antuku v tom nehrál roli, už jsem ho absolvovala mnohokrát," dodala Williamsová.

Mladá Slovenka jde tedy v Charlestonu dál. Zda naváže na své senzační vítězství, ukáže další zápas. V něm by mohla narazit na Češku Petru Cetkovskou, která by však musela nejdřív zdolat třináctou nasazenou Jelenu Vesninovou z Ruska.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články