Hlavní obsah

Kvitová se na chvíli ztratila ze scény. Zahrála jsem si s bráchou jako kdysi, říká

Vladimír KolářPrávo

Do fedcupového družstva se po roce vrátila nejlepší česká tenistka Petra Kvitová. Bude jeho jedničkou v semifinálové bitvě s Itálií o víkendu v Ostravě.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Petra Kvitová na turnaji v Miami

Článek

Máte motivaci pomstít se Italkám za to, že loni v Palermu český tým porazily a připravily vás o možnost hrát třetí finále v řadě?

O nějaké pomstě jsem nepřemýšlela. Loni byly Italky lepší a dokonale využily domácí prostředí. To samé je naším cílem. I proto jsme zvolily rychlejší povrch podobný tomu, na kterém jsme Italky v Ostravě před dvěma lety porazily.

Italskému družstvu chybí v poslední době nejlepší hráčka Pennettaová. Je to velké oslabení?

To si nemyslím. Erraniová je pořád hráčkou světové desítky, Giorgiová letos porazila Šarapovovou a v neděli hrála finále v Katovicích. Italský tým je dost silný na to, aby nám vzdoroval.

V posledních týdnech o vás nebylo slyšet. Trénovala jste?

Po turnaji v Miami jsem letěla domů, pár dnů věnovala výhradně kondiční přípravě v Praze a pak se přesunula na herní tréninky do Prostějova.

Na internetu se objevila fotka, jak hrajete na antukovém dvorci doma ve Fulneku.

Trenér Kotyza jeden den neměl čas, a tak jsem si odskočila domů a požádala bráchu, aby si se mnou zahrál jako kdysi. Muselo to být na antuce, protože kurt s tvrdým povrchem ve Fulneku není. Mně se líbilo zahrát si zase tam, kde jsem začínala a odkud jsem se někdy v šestnácti sedmnácti letech vydala do světa.

Už jste překonala zklamání z vyřazení v 1. kole grandslamového turnaje v Melbourne?

Po Austrálii to se mnou nebylo jednoduché, ale už jsem se z toho otřepala. Myslím, že se mi podařilo vrátit se do pohody, na amerických kurtech jsem se už cítila zase dobře.

Postoupí Kvitová a spol. v souboji s Itálií do finále Fed Cupu?
Ano
78,7 %
Ne
21,3 %
Celkem hlasovalo 3710 čtenářů.

Reklama

Související témata: