Hlavní obsah

VIDEO: Ruska Klejbanovová vyřídila Kvitovou. Skvělý návrat, radovala se hráčka druhé stovky

Stuttgart

Tenisový turnaj v německém Stuttgartu sotva začal, na první větší senzaci ale diváci dlouho nečekali. Bohužel přišla na úkor české jedničky Petry Kvitové - třetí nasazená Češka totiž po úspěšném Fed Cupu nezvládla přechod na antuku a vypadla s Alisou Klejbanovovou, až 102. hráčkou světového žebříčku. Ruska se přitom teprve nedávno vrátila na kurty po dlouhé pauze zaviněné nádorovým onemocněním lymfatických uzlin. A po středečním zápase se radovala z velkého úspěchu.

Ruska Klejbanovová porazila na antuce ve Stuttgartu Petru Kvitovou.Video: porsche-tennis.de

 
Článek

Čtyřiadvacetiletá Kvitová měla v prvním kole volno, přechod z tvrdého povrchu na antuku ale české hráčce nevyšel a na kurtu strávila jen hodinu a půl. I kvůli 33 nevynuceným chybám si Kvitová po setech 2:6 a 6:7 zabalila věci a zklamaná odkráčela do útrob stuttgartské haly.

Naopak Ruska, která se teprve minulý rok vrátila po zákeřném onemocnění Hodgkinova lymfomu, byla z výsledku nadšená. „Po tom, čím jsem si prošla, si každý zápas nesmírně užívám. Nekoukám se na to, jak vysoko jsou v žebříčku mé soupeřky. Vždycky, když jsem na kurtu, snažím se prodat tvrdou dřinu z tréninku. A porazit Petru, to je obrovský úspěch," prohlásila Klejbanovová po utkání.

Kvitová ztratila v prvních dvou setech pětkrát podání, s takovou bilancí nemohla pomýšlet na vyrovnání loňské čtvrtfinálové účasti. Ve Stuttgartu tak skončily všechny české hráčky - už v 1. kole vypadly Klára Koukalová a po tři a půl hodinovém boji s Marií Šarapovovou také Lucie Šafářová.

Klejbanovová, někdejší hráčka světové dvacítky, přiznala, že skalp Petry Kvitové je jedním z jejích největších triumfů v kariéře. „Nezáleží na tom, kdo je na druhé straně kurtu. Věřím si a cítím, že mohu porazit každou protihráčku. Jsem šťastná, protože vítězství nad Petrou je pro mě nejlepší výsledek od doby, co jsem se vrátila zpět na kurty," dodala ruská tenistka.

Reklama

Související témata: