Hlavní obsah

Plíšková - Čeng Ťie 6:1, 6:3Karolínu Plíškovou čeká v Hongkongu semifinále, Hradecká byla dva míčky od výhry nad Venus Williamsovou

Hongkong
Aktualizováno

Dvaadvacetiletá tenistka Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Hongkongu do semifinále. Třetí nasazená hráčka porazila turnajovou pětku Čeng Ťie z Číny 6:1, 6:3 a její další soupeřkou bude Belgičanka Alison van Uytvancková. Andrea Hlaváčková byla na turnaji v Québecu také blízko postupu do semifinále, nakonec ale duel s Julií Görgesovou prohrála 7:6, 5:7, 2:6, Lucie Hradecká turnajové jedničce Američance Venus Williamsové podlehla 3:6, 6:4 a 6:7, od postupu byla kousíček...

Foto: Adam Hunger, Reuters

Český tenisový talent Karolína Plíšková.

Článek

Plíšková bude hrát semifinále na okruhu WTA počtvrté v sezóně. V lednu v Pattayi a v květnu v Norimberku došla ještě o kolo dál a bojovala o titul, ale ani v jednom případě druhou trofej v kariéře nezískala.

Světová šestatřicítka Plíšková vyhrála ve čtvrtfinále pět úvodních gamů, až pak se dostala ke slovu i jednatřicetiletá Číňanka. Zápas ale zdramatizovat nedokázala, o podání v něm přišla celkem pětkrát.

Utkání, jehož začátek i průběh ovlivnil déšť, trvalo hodinu a osm minut. Talentovaná česká tenistka si k výhře pomohla i pěti esy. Další soupeřkou Plíškové bude Alison van Uytvancková, která přehrála Australanku Jarmilu Gajdošovou 6:4, 6:2. Jediný předchozí vzájemný zápas s dvacetiletou Belgičankou Plíšková letos na antuce v Norimberku vyhrála.

Hlaváčková své letošní maximum nevyrovnala

Hlaváčková byla v Québecu blízko postupu do semifinále, kterým by vyrovnala své letošním maximum, nakonec ale duel s Görgesovou za dvě hodiny a 47 minut prohrála 7:6, 5:7 a 2:6. Čtvrtfinálový zápas dnes čeká ještě její bývalou deblovou partnerku Lucii Hradeckou, která nastoupí proti turnajové jedničce Venus Williamsové z USA.

Sedmadvacetiletá Hlaváčková vedla nad pátou nasazenou Němkou ve druhém setu 4:2 a podávala, o svůj servis ale přišla a dovolila soupeřce vrátit se do zápasu. Ve třetí sadě už česká tenistka na soupeřku nestačila.

Hlaváčkové se letos ve dvouhře na okruhu WTA příliš nedařilo a na vítězství čekala od konce ledna, kdy hrála semifinále v Pattaye. V Québecu je ve hře ještě ve čtyřhře, se svou dnešní přemožitelnou nastoupí v semifinále proti dalšímu česko-německému páru Barbora Krejčíková, Tatjana Mariaová.

Hradecká v utkání s bývalou světovou jedničkou Venus Williamsovou byla dva míčky od vítězství, nakonec podlehla 3:6, 6:4 a 6:7.

Devětadvacetiletá Hradecká ztratila první sadu za 33 minut, ve druhé ale dokázala vyrovnat. V rozhodujícím setu pak při soupeřčině podání vedla 6:5 a 30:0, Williamsová ale servis udržela. O výhře nakonec turnajová jednička rozhodla v tie-breaku, kde sice prohrávala 2:3, díky pěti bodům za sebou však postoupila.

Tenisový turnaj žen v Hongkongu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Čeng Ťie (5-Čína) 6:1, 6:3
Van Uytvancková (Belg.) - Gajdošová (Austr.) 6:4, 6:2
Lisická (1-Něm.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:4, 6:3
Schiavoneová (It.) - Čepelová (7-SR) 6:2, 6:2
Semifinálové dvojice: Lisická - Schiavoneová, Karolína Plíšková - Van Uytvancková
Tenisový turnaj žen v Québecu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Görgesová (5-Něm.) - Hlaváčková (ČR) 6:7 (6:8), 7:5, 6:2
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Karatančevová (Kaz.) 7:5, 6:0
V. Williamsová (1-USA) - Hradecká (ČR) 6:3, 4:6, 7:6 (7:3)
Rogersová (4-USA) - Mariaová (Něm.) 6:4, 6:2
Semifinálové dvojice: V. Williamsová - Rogersová, Görgesová (5-Něm.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.)

Reklama

Související témata: