Hlavní obsah

Kvitová - Pcheng Šuaj 6:4, 6:2Rozjetá Kvitová si poradila s Číňankou, v Pekingu je v osmifinále. Berdychův duel odložili

Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová postoupila v Pekingu do osmifinále, vyřadila Číňanku Pcheng Šuaj 6:4, 6:2. Třetí hráčka světového žebříčku na čínské půdě zatím pokračuje ve vítězné sérii, domácí hráčku porazila i v šestém vzájemném zápase. Její další soupeřkou na štědře dotovaném turnaji (5 427 105 dolarů) bude Američanka Venus Williamsová. Tomáše Berdycha na kurt nepustil déšť a jeho zápas se Srbem Viktorem Troickým musel být odložen na čtvrtek.

Foto: China Daily, Reuters

Petra Kvitová

Článek

Čtyřiadvacetiletá Kvitová v minulém týdnu ve Wu-chanu vybojovala 14. titul v kariéře a zároveň účast na Turnaji mistryň v Singapuru. V Pekingu proto měla v prvním kole volný los a "předehrou" špičkového turnaje v čínské metropoli pro ni bylo úterní loučení s domácí hvězdou a kamarádkou Li Na.

Dnes už na centrální kurt Národního stadiónu přišla bojovat o další výhru a proti Pcheng Šuaj, třetí deblistce světa a 24. hráčce singlového pořadí, se jí dočkala poměrně rychle. Bez větších problémů zvítězila po 66 minutách. O postup do čtvrtfinále si zahraje proti bývalé světové jedničce a sedminásobné grandslamové vítězce Venus Williamsové z USA, s níž má pozitivní bilanci 4:1 a která ve druhém kole přešla přes Garciaovou z Francie.

Letos se utkají už potřetí a všechny vzájemné zápasy byly třísetové. "Každý zápas proti Venus byl velký boj do posledního míčku. V Dauhá jsem vyhrála 7:6 ve třetím setu, ve Wimbledonu 7:5 ve třetím. Jsou to vždy skvělé bitvy, těším se," citoval Kvitovou web WTA. "Znovu se potkáváme velmi brzy, stejně jako ve Wimbledonu. Ale tohle je těžký turnaj a ve třetím kole lehký zápas nečekám," dodala.

Proti Pcheng Šuaj Kvitová zaváhala jen v úvodu, když ztratila úvodní servis. Od té doby Pcheng Šuaj jasně přehrávala, proměnila všechny čtyři šance na brejk a svůj úvodní letošní zápas v Pekingu zakončila přesně umístěným forhendem do rohu.

"Některé hráčky si těžko zvykají na mé levácké podání, což je moje výhoda. Já navíc podávala výborně celý zápas, za což jsem ráda. Dala jsem sice pár dvojchyb, ale to k tomu patří," řekla Kvitová. V utkání hrála koncentrovaná a s nadhledem. "Moje sebevědomí od US Open po Wu-chanu malinko vzrostlo. Mám už jistý Turnaj mistryň a hraju tak uvolněněji. Hru si užívám," řekla svěřenkyně Davida Kotyzy.

Skvělou bilanci si udržel na China Open lídr žebříčku Novak Djokovič. Čtyřnásobný vítěz turnaje si proti Vaskovi Pospisilovi z Kanady připsal i 21. výhru, srbský favorit zvítězil 6:3, 7:5. Celý dnešní program nabral značný skluz, neboť k dispozici je jen jeden zastřešený kurt.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 3 755 065 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Pospisil (Kan.) 6:3, 7:5
Isner (8-USA) - Robredo (Šp.) 3:6, 7:5, 7:6 (7:4)
Ženy (dotace 5 427 105 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (3-ČR) - Pcheng Šuaj (Čína) 6:4, 6:2
Stosurová (Austr.) - Wozniacká (6-Dán.) 6:4, 7:6 (11:9)
Cornetová (Fr.) - Davisová (USA) 6:2, 6:1.
3. kolo:
Šarapovová (4-Rus.) - Suárezová (Šp.) 6:1, 7:6 (7:3).
Tenisový turnaj mužů v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1 373 420 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Nišikori (4-Jap.) - Dodig (Chorv.) 6:3, 6:4
2. kolo:
Johnson (USA) - Granollers (Šp.) 4:6, 6:3, 6:4
Sock (USA) - Golubjov (Kaz.) 6:3, 1:6, 7:5
Simon (Fr.) - Muller (Luc.) 4:6, 7:6 (7:1), 6:3
Becker (Něm.) - Ito (Jap.) 6:3, 6:3

Reklama