Hlavní obsah

Čeští plavci v rozplavbách posledního dne MS neuspěli, finále čeká Baumrtovou

Žádný z českých plavců nepostoupil v závěrečném dnu mistrovství světa v krátkém bazénu v Dauhá z rozplaveb, na finále nedosáhla ani žádná z polohových štafet na 4x100 metrů. V odpoledním bloku tak bude v akci pouze Simona Baumrtová, jež si už v sobotu zajistila finále závodu na 50 metrů znak.

Foto: Martin Sidorják

Ilustrační fotografie.

Článek

Svůj závod na 1500 metrů absolvoval dopoledne také kraulař Jan Micka, který v pomalejších rozplavbách zaznamenal čtvrtý nejrychlejší čas 14:41,54 minuty, obsadí tak nejhůře dvanácté místo. Za svým letošním českým rekordem zaostal o necelé dvě sekundy.

Na znakařské dvoustovce vypadli David Kunčar (22. místo) a Roman Dmytrijev (27.), na stejně dlouhé trati motýlkem Jan Šefl (17.) a Pavel Janeček (27.) a v závodu na 200 metrů volný způsob nepostoupily Barbora Závadová (24.) a Anna Kolářová (43.).

Polohová štafeta žen ve složení Baumrtová, Petra Chocová, Lucie Svěcená a Anna Kolářová byla jedenáctá, muži v sestavě Martin Baďura, Petr Bartůněk, Šefl a Kunčar skončili třináctí. Ve štafetě na 4x50 metrů volný způsob padl už v rozplavbách světový rekord, postaraly se o něj nizozemské ženy.

Reklama

Související témata: