Hlavní obsah

Lídr východu z Washingtonu se těší na nejhorší Carolinu

Soubojem prvního týmu Východní konference s posledním celé NHL je pondělní duel mezi Washingtonem a Carolinou. Domácí Capitals letos válí, Hurikány by na sezónu nejraději zapomněly. Na předposlední celek konference Toronto ztrácejí deset bodů. Na divizního lídra z Washingtonu pak po necelé polovině základní části propastných 29 bodů.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Hokejista Tomáš Fleischmann oslavuje se spoluhráči z Washingtonu gól proti Coloradu.

Článek

Washington je na vítězné vlně, vyhrál své poslední tři zápasy. Tým z hlavního města USA spoléhá na drtivou ofenzívu, se 139 góly je nejlépe střílejícím týmem ligy. Největšími ofenzivními hrozbami jsou Rusové Ovečkin a Sjomin, skvěle je doplňují Švéd Nicklas Bäckström a produktivní bek Mike Green. Po zranění se úspěšně do sestavy vrátil český útočník Tomáš Fleischmann.

Carolina má opačný problém. Jejích 93 vstřelených gólů je nejhorším výsledkem v NHL, žádný jiný tým navíc nelovil puk ze své sítě víckrát, než Hurricanes (140). Mimo své kluziště je Carolina bezzubá, jen jedinkrát v 18 případech dokázala zvítězit.

Na konci listopadu Carolina prohrála doma s Washingtonem 2:3, dvěma góly rozhodl Bäckström. V prosinci poté Hurikány získaly ve Washingtonu bod, domácím výhru v prodloužení zařídil Mike Green.

Na vítězství Washingtonu si můžete vsadit v kursu 1,71, na výhru Caroliny vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,7. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,9.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články